Portell celebra la festa de Sant Antoni amb constants canvis de temps

253
Sant Antoni a Portell

This slideshow requires JavaScript.

-Les fotos d’esta galeria i moltes altres les podeu adquirir a Vilafraf Vilafranca, C/ Joan Baptista Peñarroya 9. També enviant un e-mail amb les vostres dades a miraelpardalet@gmail.com o cridant al 639842226-

Durant este cap de setmana, Portell ha celebrat la festa de Sant Antoni que s’han encarregat de preparar els majorals organitzant un complet programa d’actes. Dissabte la jornada festiva va començar a les 9h del matí amb un esmorzar per a tots els col·laboradors. A les 10h, mentre alguns començaven el muntatge de la foguera altres veïns van eixir al bosc amb cavalls per recollir les alzines que van entrar al poble al migdia. Tot seguit es va calar foc a la foguera amb la que van fer unes brases per a més tard cuinar la carn.

Al poliesportiu es va celebrar un dinar popular a un preu de tres euros. Seguidament es va celebrar la tradicional ” tranza “, una subhasta en què els veïns van licitar per tot tipus de productes i, d’esta manera, amb la recaptació s’ajuda a finançar la festa.

A la vesprada des de l’església va començar la comitiva que va recórrer els carrers del municipi. A l’ermita de la Mare de Déu de l’Esperança es va poder escoltar la primera relació, una dita popular que resumeix de forma satírica l’activitat del poble. La segona relació es va escoltar a la Plaça i, des d’allà, tots van anar fins a l’església on va tenir lloc la benedicció dels animals. A continuació els majorals van repartir els més de sis-cents pastissos que van elaborar prèviament a tots els que van portar un animal.

A la nit, després del sopar de germanor, va arribar el ball del Ball Pla i l’encesa de la foguera, amb la presència de Sant Antoni, l’ Agüeleta i els dimonis. Fins l’últim moment no es va poder decidir si es ballava i si es cremava la foguera perquè va ploure i fins i tot nevar. La vetllada va continuar amb una discomòbil gratuïta per a tots els assistents