Portell celebra el Dia de l’Esperança

311

El municipi de Portell ha recuperat aquest cap de setmana un dels dies més importants per als seus habitants, el Dia de l’Esperança, en honor a la verge patrona de la localitat. 

“La jornada va començar a les onze i mitja al placet de l’Església, des d’on va eixir la processó amb la Mare de Déu, els gaiters i les quatre xiquetes que s’encarreguen de dir les poesies que porten unes betes acompanyant la peanya. Quan van arribar als llavadors, les dues xiquetes més joves van recitar la primera poesia, es va dur a terme la missa i es va repartir la coqueta. A les cinc es va fer el rosari i seguit es va pujar en processó amb les peanyes fins a la plaça on les xiquetes més grans van fer la segona, la tercera i la quarta poesia. En acabar els “dichos” es va tornar la Mare de Déu a l’Església” explica Álvaro Ferrer, alcalde de Portell.

Per complementar el dia, la Colla l’Embolic, actual comissió de festes, va organitzar un “tardeo” amb picadeta i música i una discomòbil per a la nit. 

Amb tot, va ser un gran dia per al record dels portellans i les portellanes que van tornar a viure una tradició molt arrelada a la localitat, la celebració del Dia de l’Esperança.