Portell celebra dissabte 26 Sant Marc de Les Albaredes

1034
Sant Marc de Les Alberedes

Sant Marc de Les Alberedes
Sant Marc de Les Alberedes

Portell inicia el proper dissabte el cicle de pelegrinatges i romeries pel seu terme municipal . Es tracta de visites que realitzen els veïns del municipi a diferents punts del terme municipal o pobles veïns .

El proper dia 26 de març s’inicia el recorregut per les ermites . Els veïns eixiran a peu a les 9.30h del matí per dirigir-se a Sant Marc de les Albaredes . Es tracta d’un barri situat en el límit amb la localitat de Terol de Cantavieja .

A les 12h està prevista la celebració d’una missa . Després de la celebració és costum que els veïns , si hi ha un bon dia , realitzen un dinar campestre sota les alberedes situades al costat del riu . La visita a la Albereda porta records nombrosos veïns que van néixer o descendeixen d’aquesta zona de masies .

El retorn està previst cap a les 17h . En el retorn està prevista la benedicció dels termes municipals en el punt conegut com la Creu del Rotllet . Es tracta d’un lloc des del qual es divisa bona part del terme municipal de Portell . La benedicció demana al cel una bona collita.
En aquesta creu un grup de veïns s’encarrega de repartir un rotllo beneït . Aquest any seran els membres de la Colla Els Embalats .