Portell aprova 968.772,77 euros de pressupost per al 2023

249
Vista de Portell
Vista de Portell
PUBLICITAT
  • No hi haurà pujada en les taxes i impostos municipals

    L’Ajuntament de Portell ja compta amb pressupost per a aquest any 2023. Un pressupost que ronda el milió d’euros i que està centrat en la millora de les infraestructures, l’ampliació de serveis o la rehabilitació del patrimoni. Així, Portell comptarà enguany amb 968.772,77 euros de pressupost municipal.

L’Ajuntament ha destinat, com és habitual, partides a educació i les diferents entitats culturals, esportives i socials del poble. “Com sempre, volem que els nostres veïns i veïnes tinguen totes les seves necessitats cobertes i, per a això, hem d’apostar per les entitats del poble que fomenten i organitzen activitats durant tot l’any” afirma l’alcalde, Àlvaro Ferrer.

Així mateix, entre les partides més importants i per a les quals l’Ajuntament compta amb diverses subvencions autonòmiques o provincials es troben, per exemple, la inversió de 150.000 euros en la conservació i restauració de la Torre 2 i llenç de la Muralla entre les Torres 3 i 4 del Castell. També es millorarà l’accessibilitat de les instal·lacions esportives i d’ús terciari amb un poc més de 93.000 euros. Quasi 150.000 euros es destinaran a millorar la xarxa de captació de proveïment d’aigua des del brollador del Mas Cremat fins al dipòsit de Covatelles. I prop de 203.000 euros s’empraran en la reurbanització del carrer Església i la millora del clavegueram del Carrer Calvari.

“Amb el nou pressupost volem adequar el municipi i adaptar-lo a tots els veïns i veïnes. A més, el nostre compromís amb el nostre passat és ferm i continuem recuperant la Muralla, el Castell i les Torres per a donar-los nous usos turístics o educatius” afirma Ferrer.

Finalment, l’alcalde ha ressaltat que, a més, “totes les actuacions les farem sense pujar els impostos i taxes als veïns i veïnes. Inicialment es pensava que canviaria el preu de l’aigua però, finalment, a causa del canvi en la normativa d’explotació de les comunitats energètiques i l’ampliació del radi d’acció de 500 metres a 2000 metres podem mantenir les tarifes actuals”.