Portell adjudica per 68.000 euros la renovació del llavador i diferents millores urbanes

52
PUBLICITAT

– L’actuació també inclou la creació de més llocs de descans i espai de voreres

L’Ajuntament de Portell, després de licitació pública a través de la plataforma de contractació del sector públic, ha adjudicat el projecte de millora urbana amb el qual es dotarà de més espai les voreres i espais municipals, es renovarà el llavador municipal i es renaturalitzarà el seu entorn més immediat. Els treballs han sigut adjudicats a l’empresa Hidracons 2024 SL per un import de 68.038,11 euros. Cal indicar que les tres actuacions parteixen de les consideracions i opinions veïnals emeses quan es va redactar un Pla Estratègic municipal de Rehabilitació de l’entorn construït, amb l’objectiu de fer un entorn urbà més adequat per als veïns i veïnes de Portell.

D’aquesta manera, el llavador és un edifici rellevant en el patrimoni etnològic del municipi, construït dins del nucli urbà al costat de l’Ermita de la Mare de Déu de la Font. S’actuarà adequant la seua estructura i coberta per a recuperar elements originals de la construcció, anteriors a les modificacions realitzades a la fi del segle passat. Així, també es renaturalitzarà el seu entorn mitjançant la plantació d’arbres i zona enjardinada.

D’altra banda, les altres dues actuacions són l’adaptació d’un lloc de descans al carrer Major i l’ampliació de la vorera enfront del consultori mèdic i el col·legi. En primer lloc, la intenció és millorar el descans veïnal en un enclavament cèntric, per a afavorir la conversa mitjançant la nova disposició del mobiliari i la instal·lació d’una font. En segon terme, la vorera existent del consultori mèdic s’ampliarà per a garantir la seguretat de veïns i veïnes que esperen tant en serveis mèdics com educatius i afavorir l’ús per als vianants en un dels principals carrers d’accés al nucli urbà.

El projecte es finança mitjançant una ajuda del Pla Conviure atorgada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana.