Una vintena d’amants de la naturalesa i la fotografia van participar aquest cap de setmana en l’XI Testing de Biodiversitat dels Ports que va tindre lloc enguany a Portell. La finalitat d’aquesta cita és fotografiar quantes més espècies millor per a identificar totes les espècies que siga possible i així elaborar un mapa virtual de la biodiversitat de la zona.

Encara que l’inici oficial va tindre lloc el dissabte, el divendres ja va haver-hi un passeig nocturn per a fotografiar invertebrats. El cap de setmana va comptar, entre altres moments, amb eixides al camp en les quals es van realitzar multitud de fotografies, xarrades, conferències, visites a la fàbrica tèxtil de tovalles de la localitat i a un jaciment de dinosaures. El bon ambient entre els participants, encara que no s’aconseguira el repte de fotografiar la Zygaena ignifera, va ser la tònica del testing. Ara toca processar tota la informació recollida.

Més de 3400 espècies de la comarca s’han identificat ja gràcies a aquesta iniciativa que va arrancar fa 11 anys. Es tracta d’espècies tant animals com vegetals que després entren a formar part de la seua base de dades. A més, es geolocalitzen els llocs on són fotografiades per a obtindre així un mapa virtual de la biodiversitat de la zona que es pot consultar al portal web: www.biodiversidadvirtual.org

VA SER NOTÍCIA A DIADIA

Publicitat