Podòleg i transport per consolidar població en Serratella

785
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Serratella ha posat en marxa dos mesures simples, i confien que efectives, per ajudar a consolidar la població al municipi.

Els empadronats disposaran d’un servei gratuït de transport a la demanda i un servei de podòleg. L’alcalde de la localitat, Alfonso Arín ha apuntat que el municipi, en la mesura de les seues possibilitats, va tractar d’afavorir l’arribada de serveis que necessiten els veïns amb el clar objectiu de consolidar població.

En Serratella la majoria dels 100 empadronats són gent gran. Molts d’ells no tenen mitjans propis per desplaçar-se al notari, al supermercat, al banc, al consultori mèdic, serveis que es troben Albocàsser -poble més pròxim- o a solucionar qualsevol altre tràmit administratiu, sanitari o d’un altre tipus a Castelló o Benicarló. “Depenen dels fills o coneguts per desplaçar-se sense gastar-se un dineral en un taxi”, apunta l’alcalde. L’autobús no arriba al poble de manera regular.

Fins ara l’Ajuntament havia acordat amb l’empresa d’autobusos que dos dies a la setmana passara pel poble. “Però era agafar el bus a les 7h i tornar al poble a les 19h, i això per a persones de 70 o 80 anys …”. Com l’arribada de l’autobús també era un cost que pagava el municipi, el consistori ha decidit tenir el seu propi transport per als veïns. El transport serà un servei social.

Ara podran satisfer les seues necessitats. Serratella està a un quart d’hora d’Albocàsser, la localitat més propera que compta amb serveis bàsics. El consistori vol que els veïns que passen uns mesos al poble s’empadronen “perquè per a nosaltres un veí més és molt important, ja que d’això depenen els recursos que rebem de l’Estat”.

Una altra petició que assumirà el consistori serà l’arribada d’un podòleg. Molts dels majors del poble tenen problemes als peus. És per això que cada quatre o cinc setmanes un especialista es desplaçarà a la Serratella.

L’alcalde ha apuntat la dificultat que suposa mantenir el món rural, però confia que l’aposta per implantar serveis frene una sagnia poblacional que fins a la data no té fre.