Pla pioner a Portell per crear una xarxa de calor i generar electricitat amb biomassa

424
PUBLICITAT

 

L’Ajuntament de Portell posarà en marxa un pla pioner per crear una xarxa de calor -calefacció i aigua calenta- i generar electricitat amb biomassa. El pla comptarà amb una ajuda de més de 140.000 euros de l’IVACE sobre una inversió total inicial de 400.000 euros. La iniciativa ha estat molt ben rebuda pels tècnics de la Generalitat Valenciana, ja que serà la primera instal·lació d’estes característiques que generarà energia per satisfer les necessitats de la localitat.

La instal·lació s’ubicarà al costat de les piscines del municipi i des d’allà partirà una xarxa de calor que, en una primera fase, discorrerà pel carrer principal atenent els principals serveis de la localitat com a Ajuntament, centre mèdic, escola, o centre de majors. L’objectiu és, en successives fases, estendre la xarxa de calor per tots els habitatges de la localitat. D’esta manera els veïns disposaran d’un sistema de calefacció i aigua calenta sanitària amb un baix cost.

En estos moments tan sols en 4 localitats espanyoles compten amb aquest sistema que combina l’aigua calenta amb la generació elèctrica.

L’objectiu, segons ha explicat l’alcalde, Álvaro Ferrer, és l’autoabastiment energètic per cobrir les necessitats dels serveis municipals. “Serem capaços de generar amb biomassa l’electricitat que consumeix l’enllumenat públic i els serveis municipals. A més generarem un excedent”. D’esta manera l’estalvi en la factura elèctrica serà notable per al consistori.

-Reunió informativa

El proper dia 1 d’abril es celebrarà una reunió informativa a la sala polifuncional del Corro de l’Ajuntament de Portell amb l’objectiu d’explicar als veïns com serà el funcionament d’este sistema d’aigua calenta i calefacció.