“Persones connectades” contra la soledat a Albocàsser

0
37
Cartell Persones connectades a Albocàsser
Cartell Persones connectades a Albocàsser

L’Ajuntament d’Albocàsser i el CDR Alt Maestrat han impulsat “Persones connectades”, un servei d’acompanyament per a persones majors per al qual es busca a joves voluntaris i voluntàries que vulguen ajudar a les persones de major edat que viuen soles i no tenen amb qui relacionar-se durant aquests dies de confinament per l’Estat d’Alarma.

D’aquesta forma, es proposa als i les joves telefonar a les persones majors que ho sol·liciten per a parlar, una vegada per setmana, de diferents temes com la seua infància o anècdotes, així com conéixer com han portat la setmana.

Amb aquesta iniciativa es busca ajudar les persones majors que viuen soles a estar en contacte amb altres veïns i veïnes, en aquest cas joves, de manera telefònica i no sentir-se soles o abandonades durant la pandèmia. A més, també es vol crear un vincle entre joves i majors perquè cada generació conega i tinga consciència de com viu o ha viscut l’altra. Des de l’Ajuntament d’Albocàsser es considera fonamental oferir un servei d’ajuda i acompanyament als veïns i veïnes sobretot ara que no poden eixir de casa per a relacionar-se.

La idea és que, una vegada passe l’Estat d’Alarma, els i les joves visiten en els seus domicilis a les persones amb les quals han estat parlant per telèfon per a conéixer-se en persona.

Totes les persones que vulguen participar com a voluntàries o que vulguen formar part del servei de “Persones connectades” poden apuntar-se en el 680 546 918.