Personalitzant roba amb Abadia Seven a Vilafranca

91
PUBLICITAT

El passat dissabte, 9 de març, vilafranquins i vilafranquines van poder gaudir d’un taller on van aprendre diferents tècniques per a personalitzar les seues peces de roba. Aquest taller va estar organitzat per Abadia Seven.

Anne Barton, artista tèxtil, dona artista rural i brodadora artesana, fa 5 anys que desenvolupa projectes d’art col·lectiu a Abadia Seven, un espai alternatiu d’art que es va crear a Vilafranca. Dins d’aquest espai es realitzen diferents activitats al llarg de tot l’any, entre elles, exposicions, recitals, taller, etc. A més, ha dut a terme alguns dels projectes principals del municipi, com són Villafranca del Arte o la Invasión de las Regaderas, entre altres.

Jazz up your Jeans (Tunea tus trapos) és el taller que va tindre lloc el dissabte. Van acudir 6 persones sense experiència, però amb curiositat i ganes d’aprendre una cosa nova, i a tots els va agradar la sensació de crear alguna cosa i compartir un ambient de calma. “El meu nou taller és com un oasi de pau i creativitat, un refugi de soroll del dia a dia”, afirma Anne Barton. “Vaig ensenyar unes tècniques senzilles de brodat lliure i a mà, apliqués amb teles reciclades o tenyides amb tints naturals. Els vaig ajudar a aconseguir estar còmode amb el procés creatiu: com que no hi ha un guió predeterminat, resulta difícil començar, però a la poca estona brolla la creativitat que tots tenim dins i és quan comença la màgia de veure a algú adonar-se de què també és creatiu”, continua explicant l’artista.

L’artista vilafranquina té molt clara la seua filosofia. L’art i la creativitat no sols estan a l’abast de qualsevol persona si li dones les eines i ànims, sinó que també són importantíssims per a la salut mental, ja que compensen l’estrés diari que tots tenim i són font de satisfacció que puja l’autoestima. És per això que Anne Barton du a terme tot tipus d’activitats per endinsar les vilafranquines i els vilafranquins en el món artístic i ajudar a fer brollar la seua creativitat.

Finalment, Anne ha anunciat que, pròximament hi haurà més tallers creatius com aquest.