Periodistes europeus viatgen a Ares per a albirar aus i captar nous turistes

79
PUBLICITAT

La iniciativa, de l’Associació de guies de ‘birding’ i la Conselleria de Turisme, és nova a la província de Castelló

Periodistes europeus han viatjat fins a Ares i altres punts de Castelló per a participar en l’albirament d’aus i traslladar les seues experiències en els mitjans de comunicació per als quals treballen amb l’objectiu d’impulsar aquest tipus de turisme. La iniciativa és conjunta entre l’Associació de guies de ‘birding’ de la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Turisme i té lloc per primera vegada a la província.

Així, l’associació ha recordat que aquest esdeveniment s’ha repetit en diverses ocasions a la província de València però és la primera vegada que es duu a terme a Castelló, en concret entre el 3 i el 7 de juliol. Els impulsors del projecte han donat a conéixer els espais més interessants d’albirament d’aus als participants estrangers a fi que repliquen les seues experiències en les revistes per a les quals escriuen, de manera que capten nous turistes entre els aficionats a l’ornitologia del nord d’Europa.

La ruta -amb els guies Yanina Maggiotto i Virgili Beltrán- ha inclòs visites al Barranc dels Horts, la reserva de la Mola, la Font del Molí i la vall entre Catí i Ares, entre altres espais. Els participants -procedents de Gran Bretanya, Suècia i Països Baixos- han tingut l’oportunitat de veure espectacles inèdits en els seus llocs d’origen com la cria de tres espècies de falciots en la pròpia plaça d’Ares, on han pogut fotografiar aquest tipus d’aus.

Segons l’organització, el resultat de l’experiència ha sigut molt satisfactori i ha encuriosit dels periodistes especialitzats en ornitologia, els qui també s’han desplaçat fins a les illes Columbretes o la Tinença per a captar imatges del trencalòs i la resta d’espècies que habiten en aquestes dates.