Pere Calvo: “La neu ha afonat la granja de conills”

1113
Efectes de la borrasca Glòria a granges dels Ports
Efectes de la borrasca Glòria a granges dels Ports
PUBLICITAT
  • Les granges de La Mata i Forcall pateixen el pes de la neu sobre les teulades

La Mata és un dels pobles que ha patit els danys de la intensa nevada caiguda sobre els pobles de la comarca dels Ports. Un dels casos és el de Pere Calvo. La neu ha afonat la granja de cria de conills que tenia. “En arribar i veure-ho se’m va caure el món damunt, però després, amb tranquil·litat i amb ajuda hem començat a treure els animals que encara han quedat vius i a deixar-los en la resta de naus”. La nau no estava assegurada i este ramader confia en el fet que puguen arribar ajudes que permetin reconstruir la nau i tirar avant amb el negoci. La part central de la granja no va suportar el pes de la neu. I és que es van arribar a acumular fins a 80 centímetres de neu molt pesada, ja que, després de nevar, va caure pluja.

A La Mata també s’ha enfonsat part de la teulada d’una granja de pollastres que ha estat buidada. Un altre dels qui han patit les conseqüències del temporal ha estat Manu Querol. La neu va partir pel mig una carrasca al seu terreny. La carrasca es va cremar com a “tronca” a la festa de Sant Antoni. Una teulada també va caure damunt de maquinària agrícola.

A la granja de Juan Carlos Castel també ha caigut el sostre sobre uns porcs. Alguns s’han salvat, altres no. Ara caldrà refer la teulada. Tots coincideixen a assenyalar que mai havien vist tanta neu sobre les teulades.

Els danys també han arribat al terme de Forcall. Un dels ramaders que ha patit els danys si que tenia la granja assegurada i ara ja pensa en com reconstruir la nau i el sistema d’alimentació automàtica que tenia per als animals. “Hauré de reconstruir tota la nau perquè no torne a passar un cas semblant”, apunta. A la comarca dels Ports més de trenta explotacions ramaderes, segons els primers estudis, haurien patit danys a conseqüència de la nevada.