Per què els farmacèutics porten bata?

346

-El farmacèutic Quique Tena respon als alumnes de tercer d’Educació Infantil de Vilafranca

Els alumnes de tercer d’Educació Infantil del col·legi Don Blasco d’Alagó de Vilafranca no paraven de preguntar. El preguntat: Quique Tena, farmacèutic de Vilafranca que va tractar de respondre a les inquietuds dels més menuts.

La mestra Lledó Prades García va convidar Quique Tena a una classe que, sens dubte, va ser diferent. Els xiquets i xiquetes van elaborar una llista de preguntes a les que van incloure totes les seues curiositats.

Des de com es fan i fabriquen les medicines a per què els farmacèutics porten bata.

Quique Tena ha apuntat que “les preguntes van ser molt interessants, sens dubte i van permetre explicar als més menuts en què consisteix la professió de farmacèutic, des de la cura i prevenció de malalties fins a com es elaboraon els medicaments”.

Qui va inventar les farmàcies? Qui fabrica les medicines? Poden les medicines curar els animals? Amb quines herbes s’elaboren els xarops? …

El llistat d’interrogants va ser d’allò més variat. Els més menuts es van interessar des de com es pot curar una indigestió fins si els medicaments poden curar la sang. Però no només es van fixar en les malalties. També n’hi ha que ja busquen un ordre i van preguntar com s’ordenen i classifiquen els medicaments en una farmàcia.

El farmacèutic es va mostrar gratament sorprès per l’interès dels escolars que van estar ben atents quan escoltaven les funcions del farmacèutic o l’origen vegetal, animal, mineral o sintètic de les medicines. Potser d’ací a uns anys algun dels que eixen a la foto aparega a la orla de la Facultat de Farmàcia. Temps al temps.