Penyagolosa Trails, preparada per viure una edició històrica

219
PUBLICITAT

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

Penyagolosa Trails ha donat el tret de sortida a un cap de setmana en què la província de Castelló vibrarà amb el trail running. A la jornada d’avui, el president de la Diputació de Castelló, Josep Martí, la diputada d’esports, Tania Baños, el Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, director de la Fundació Trinitat Alfonso, Juan Miguel Gómez, i el director de Penyagolosa Trails, Tico Cervera, han obert la 23a edició de la MiM i la 10a de la CSP. Un acte en què també han participat corredors que dissabte seran protagonistes a la MiM, com Borja Fernández, guanyador el 2019, Aritz Egea, un dels favorits, o María Obrero, segona a l’última CSP.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha celebrat que, aquest any sí, la prova per excel·lència del running castellonenc recuperi el seu calendari tradicional i que ho faça “amb tots els dorsals esgotats”. Martí ha mostrat el suport “total” de l’equip de govern a l’organització “perquè treballant conjuntament construïm una potent imatge de marca i de prestigi per a Castelló com a seu de grans competicions de repercussió nacional i internacional”. En la mateixa línia s’ha expressat la diputada d’Esports, Tania Baños, que a més a més ha defensat que es blinden les competicions “amb una normativa que garantisca la convivència entre ús esportiu i el respecte a l’entorn”.

El conseller d’Esports, Vicent Marzà, ha volgut destacar que “des de la Generalitat donar suport a la MIM i la CSP del Penyagolosa Trails és fonamental. Per això hem incrementat la nostra inversió en l’organització d’aquesta cita, que de nou defineix el nostre territori al mapa internacional com a ‘Comunitat de l’Esport’, i en especial a les muntanyes de l’interior de Castelló. Comptem amb corredores i corredors de més de 40 nacionalitats, i entre ells esportistes valencians amb opcions de podi. Transcendència esportiva indubtable, acompanyament als nostres esportistes, respecte al medi ambient, promoció d’un entorn natural excepcional com és el Penyagolosa i la seva enorme riquesa patrimonial fan d’aquest esdeveniment esportiu, amb identitat pròpia, que ens represente a tot el món”.

Per la seva banda, Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, indicava que “estem molt il·lusionats de ser un any més aquí perquè aquesta prova és d’aquests esdeveniments dels quals un s’enamora a primera vista. Comprovar com es bolquen les localitats per on passa la cursa, l’encant de l’entorn, el nivell esportiu de la prova, el treball de Tico i del seu equip… Penyagolosa Trails ho té tot per ser una de les grans carreres del món al seu especialitat i una gran ambaixadora de la Comunitat de l’Esport que estem construint entre tots”.

Tico Cervera assenyalava que “és un moment molt especial perquè sis mesos després ens tornem a trobar a les portes de viure una nova edició de la MiM i la CSP”. En aquest sentit ha volgut agrair “tot el suport dels patrocinadors i col·laboradors que estan al costat de Penyagolosa Trails i que es bolquen edició rere edició perquè sigui un èxit”. Finalment apuntava que “és molt especial que una cursa com la MiM segueixi sumant fites i acollint cites tan rellevants com ho és un Campionat d’Espanya, citant els millors corredors de trail running, i que una cursa com la CSP ja arribi a la. 10a edició consolidada nacionalment i internacionalment”.

Favorits

La Marató i Mitja reuneix la presència més gran de corredors elit de la seua història, per la qual cosa promet la major de les batalles i ens transporta a un moment inoblidable de l’esdeveniment com va ser aquell Mundial de 2018. A més, els corredors i corredores nacionals busquen també plaça per al Campionat del Món d’aquest any. Mentre que a la CSP es citen alguns dels millors corredors del panorama internacional.

Així, a la llista de principals favorits a la victòria a la MiM trobem Aritz Egea, Manu Merillas, Borja Fernández, Marcos Ramos, Mario Olmedo, Pere Aurell, Ricardo Cherta, Pablo Villalobos, Víctor Bernad, Abel Carretero, José Ángel Fernández, Isaac Salvat, Johan Lantz, Anders Kjaerevic, Kevin Vermeulen, André Rodrigues, Marta Molist, Gema Arenas, Maria Obrero, Mònica Vives, Sílvia Puigarnau, Sara Linde, Cris Santurino, Beatriz Contreras…

A la CSP destaquen Hannes Namberger, Yeray Durán, Ausenhoffer, Dani Jung, Agustín Luján, Ramon Recatalá, Isaac Riera, Sonia Escuriola, Eva Mesado, Alicia Chaveli o Eli Ríos.

Les curses es podran seguir per la web www.penyagolosatrails.com de 8 a 14:30 hores en dissabte i hi haurà desconnexions a À Punt (10-13 hores), Teledeporte (8-13 hores) i Esport 3 (9:45- 13 hores).

Fira del Corredor i Programa

Penyagolosa Trails recupera la Fira del Corredor després que a l’octubre no s’organitzara per la situació sanitària. Així, els corredors i corredores podran recollir el seu dorsal divendres que ve d’11 a 21 hores a la Plaça de les Aules de Castelló i podran gaudir dels diferents estands de patrocinadors, institucions i entitats col·laboradores, com a Comunitat de l’Esport, Endavant Villarreal , Nutrinovex, Scarpa, Decathlon Onda, Resolat Roig Vidal, Atmosfera Sport, Cooperativa d’Atzeneta, Runaddiction, Freen Run, A la lona de València o Huellas Callejeras.

Els 2100 corredors que tenen el dorsal per a la MiM i la CSP també recolliran la seva bossa del corredor, que aquest any és de ràfia reutilitzable i biodegradable. Aquest any hi trobareu una samarreta tècnica, un cinturó per guardar gels i barretes energètiques, productes del territori de la Cooperativa d’Atzeneta, una bossa de productes Anitin o una màscara fabricada per l’empresa Ceres tèxtil i publicitat.

D’aquesta manera, la Plaça de les Aules tornarà a ser el punt neuràlgic de Penyagolosa Trails durant el dia. A la nit, el protagonisme es traslladarà a la Universitat Jaume I, ja que tant la CSP (00.00 hores) com la MiM (6.00 hores) tornaran a partir des d’aquest lloc, concretament des de les pistes d’atletisme.

Dissabte, la glòria espera els corredors i corredores a Sant Joan de Penyagolosa. Al voltant de les 11.30 hores estan previstes les arribades dels primers corredors. El tancament de la MiM serà a les 21 hores i el de la CSP a les 2:15.

El lliurament de premis de la MiM i la CSP ja es va traslladar a Vistabella a la passada edició de Penyagolosa Trails. Aquest any es manté aquest canvi i tindrà lloc a les 18.00 hores.