Penyagolosa Trails HG s’ajorna al 17 d’octubre de 2020 pel COVID-19

577
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Penyagolosa Trails HG s’ha vist obligat a ajornar l’edició que havia de celebrar-se del 17 al 19 d’abril de 2020 per la crisi del COVID-19 (Coronavirus). L’esdeveniment es posposa fins al cap de setmana del 16 al 18 d’octubre de 2020. El director, Tico Cervera, lamenta haver d’assumir aquest ajornament, després de tot el treball que s’estava realitzant, però les circumstàncies actuals obliguen a posposar la prova.

En els dos últims dies s’han mantingut nombroses converses i reunions amb les autoritats locals, provincials, autonòmiques i estatals. L’objecte de les mateixes era analitzar la situació en la qual estem immersos i l’afecció que té per a esdeveniments com Penyagolosa Trails HG. Les recomanacions de les autoritats segueixen les emeses per l’Organització Mundial de la Salut i el Ministeri de Sanitat i aconsellen evitar qualsevol esdeveniment massiu perquè existeix un major risc d’exposició i transmissió del virus. Un esdeveniment que reuneix 2100 corredors vinguts de quasi 50 països i que congrega a milers d’afeccionats durant tot el recorregut podria ser un gran problema en una crisi sanitària com l’actual.

El director Tico Cervera explica que “des de l’organització de Penyagolosa Trails HG lamentem haver de veure’ns obligats a prendre la decisió d’ajornar l’edició de 2020, però la prioritat és la salut i seguretat de tots. Estem en una situació d’emergència sanitària i hem d’atendre les directrius que ens marquen les autoritats i ser responsables en casos tan excepcionals com aquest. A més, afegia que tots els que formem part de l’organització de Penyagolosa Trails HG portem mesos treballant amb la passió habitual per organitzar la millor edició possible. Així com sabem que molts de vosaltres i vosaltres porteu mesos preparant-vos per a aquesta edició, amb molt d’esforç i sacrifici. Els preparatius, esforços i anticipació que tots compartim, corredors i organitzadors, lamentablement no podran veure’s culminats en la data prevista”. A més, ha volgut agrair tot el “suport dels patrocinadors de la prova, ja que han estat al costat de l’organització en aquests moments tan difícils i ens han recolzat en la presa de les decisions”.

Procés d’inscripcions

Penyagolosa Trails HG també ha anunciat que no farà efectiu l’article 19 del Reglament, que parla únicament un reembossament parcial als corredors en cas d’anul·lació de la prova. Així, l’organització ha decidit donar l’opció als corredors i corredores que anaven a disputar la MiM i la CSP, de poder participar a l’octubre de 2020 o en l’edició de 2021, que es disputarà el cap de setmana del 23 al 25 d’abril. En cas que un corredor decidira no disputar cap de les dues, es procediria a reembossar-li un 50% de la inscripció. En el cas que s’alliberaren places per a l’edició de 2020, es cobririen amb la llista provisional de l’últim sorteig. Per a l’edició de 2021, hi haurà un nou procés d’inscripcions i un sorteig, com és habitual.

En les pròximes setmanes, s’enviarà un mail a tots els corredors que ja tenien la seua plaça per a informar-los dels terminis en els quals hauran de decidir quina opció trien.