Pedalant pels Ports i el Maestrat

588
Imatge del blog Dándolo Todo amb foto dels protagonistes a Ares del Maestrat
Imatge del blog Dándolo Todo amb foto dels protagonistes a Ares del Maestrat
PUBLICITAT

Les carreteres dels Ports i l’Alt Maestrat, totes amb pendents i revoltes, són un referent per als ciclistes que busquen rutes trencacames, pendents i paisatges. Més enllà de les carreteres planes de la costa el territori de l’interior de la província de Castelló és ideal per als ciclistes que volen emular als participants de la Volta a Espanya.

Els pobles d’Els Ports i l’Alt Maestrat s’han convertit en rutes habituals dels millors ciclistes del món. El els últims anys Ares del Maestrat i el famós Coll d’Ares, s’han convertit en punt d’arribada d’una de les carreres ciclistes més importants.

De fet, a Ares, a un dels seus miradors, hi ha una referència al pas dels ciclistes. La pujada de Benassal a Vilafranca, el port de Sant Pere de Castellfort a través de la Mare de Déu de la Font, les Cabrelles entre Portell i la Iglesuela del Cid, la Creu del Gelat entre Cinctorres i Portell… tots amb imponents barrancades al costat, són rutes que els ciclistes trien per a entrenar o senzillament per a gaudir d’un paisatge agrest i només humanitzat pels masos i per les carreteres revirades que uneixen els pobles.

Final de la Volta Ciclista a Ares del Maestrat

Les rutes i possibilitats són infinites. Si ens endinsem a la Tinença de Benifassà pujar des de La Pobla de Benifassà cap a Fredes o cap a Boixar és tot un repte per a un ciclista. Molt més si continuem fins a Castell de Cabres. Un altra pujada ben interessant és la que ens condueix des d’Herbers fins el port de Torremiró. Els ports de Torremiró i Querol, a la carretera nacional 232 són, potser, dos dels més coneguts al estar en un carretera principal com és la històrica nacional Vinaròs – Vitòria.

Però més enllà de les vies principals qualsevol ruta pot convertirse en un descobriment ciclista. Podem vorejar el riu Bergantes des de Morella fins a Sorita i ja endinsar-nos a Terol per Aguaviva. Des de Villores podem fer camí fins a Luco de Bordón i des de La Mata ens podem decantar per La Cuba i Portell, Mirambel o Olocau del Rei. A Olocau també podem arribar fent la pujada des de Todolella.

A l’Alt Maestrat, amb un terreny no tan elevat, podem gaudir també de carreteres amb una gran varietat de traçats i recorreguts. Per les vores d’Albocàsser i Catí les planures permeten veure les qualitats dels rodadors. Des de La Torre d’En Besora sempre se pot enfilar la pujada cap a Culla i a Catí podem fer la pujada fins l’ermita de l’Avellà. Entre Benassal i Culla també tindrem pujades, barrancs i revoltes. I per a carretera de pujades i baixes podem triar la ruta de la Valltorta, entre Albocàsser i Tírig. Infinites possibilitats per a donar pedalades…