Pau Ferrando exposa l’estratègia de desenvolupament sostenible de la Diputació de Castelló a Brusel·les

53
Pau Ferrando participació #EuRegionsWeek
  • El diputat d’Internacionalització representa l’ens provincial a l’edició de 2019 de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats
  • Ferrando: «El repte de la Diputació és integrar la perspectiva de la sostenibilitat en les polítiques contra el despoblament»

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, va participar la setmana passada en la sessió titulada Local Authorities Act for Sustainable Territories de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats organitzada pel Comité Europeu de les Regions en col·laboració amb Partenalia i la Confederació de Poders Locals Intermedis (CEPLI). Aquest esdeveniment té lloc cada any i és una oportunitat per a posar en comú bones pràctiques de governabilitat des d’una perspectiva global.

En aquesta ocasió, Ferrando, en representació de la Diputació de Castelló, va presentar algunes de les polítiques que es porten a terme des de l’ens supramunicipal en la línia de l’eficiència energètica, com ara el projecte «Smart Villages» que, més enllà de la millora de l’enllumenat públic, permetrà dotar els municipis d’una solució integral per a la gestió eficient de residus o l’abastiment d’aigua, entre d’altres. Segons va explicar el diputat, «la vessant tecnològica en la implementació de polítiques de sostenibilitat és la que permetrà véncer les diferències territorials i que tant els ajuntaments de costa com els d’interior de la província de Castelló puguen treballar per l’eficàcia de la gestió dels seus recursos».

El diputat provincial també va expressar durant la sessió que «la nova Diputació de Castelló té el repte en aquesta legislatura d’integrar la perspectiva de la sostenibilitat a l’estratègia contra el despoblament». Segons Ferrando, «l’impuls de l’economia sostenible i innovadora pot ser la clau per a la revitalització de les xicotetes poblacions de les comarques d’interior a llarg termini».

Per a finalitzar la sessió, les persones convidades a la ponència i assistents van formar part d’una sessió informal de networking en la qual es va poder degustar una selecció de productes de Castelló Ruta de Sabor a més d’altres queviures de les regions de la Confederació de Poders Locals Intermedis (CEPLI).

VA SER NOTÍCIA A DIADIA