Patricia Puerta reivindica el paper de la dona al llarg de la història en l’entrega dels premis ‘Dona Coratge’ d’Albocàsser

544
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La vicepresidenta de la Diputació assisteix a l’acte amb el que la capital de l’Alt Maestrat ha homenatjat la trajectòria i l’esforç de destacades dones de l’interior provincial

Albocàsser ha homenatjat el talent femení local, comarcal i autonòmic amb l’entrega, per primera vegada, dels premis ‘Dona Coratge’. Ho ha fet davant la presència de la vicepresidenta de la Diputació i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, qui ha donat la benvinguda a “aquesta esperada iniciativa” amb la que la localitat “vol donar visibilitat i el reconeixement que es mereix a l’esforç i la trajectòria en tots els àmbits de la societat de tantes dones de l’interior provincial”.

En aquesta primera edició, els guardons han recaigut en l’equip femení de futbol sala d’Albocàsser, qui s’ha fet amb el premis local ‘Bocassina Coratge’. Pel que fa al reconeixement comarcal, el ‘Maestratenca Coratge’, aquest ha parat a les mans de Loles Sales, com a dona emprenedora amb una llarga trajectòria com a gerent de l’empresa de fruits secs ‘Frusema’. La distinció autonòmica, ‘Valenciana Coratge’, ha estat per a Vita Arrufat, metgessa de Salut Pública i membre de l’Associació de Dones per la Salut. Així mateix, també s’han entregat els premis de poesia ‘Paraules Violeta’, que han recaigut en l’obra ‘Flor de l’Ametler’, d’Álvaro Romero, i en el relat ‘Tota una vida incompresa’, de les i els joves Lara Martínez, Joel Monfort, Paula Sanz, Daila Albalat, Mar Moliner, Rosa Fermosell, Ariadna Roca i Èlia Riera.

La vicepresidenta no ha dubtat en felicitar a l’Ajuntament, presidit per l’alcaldessa Isabel Albalat, per impulsar polítiques d’igualtat en aquest municipi de l’interior provincial i per “treballar per reivindicar el paper que les dones hem tingut, tenim i tindrem en la construcció d’una societat igualitària”. “Lamentablement la vida de les dones i els seus assoliments han sigut injustament silenciats històricament, per això són tan importants aquests tipus d’homenatges”, ha defensat.