Patricia Puerta advoca pel compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030

775
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Pròximament es desenvoluparan en cinc municipis de Castelló sengles jornades de conscienciació per a reduir la petjada de carboni

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha estat l’encarregada d’inaugurar aquest matí la jornada formativa ‘Construint el futur que volem: Caminant cap a la Sostenibilitat’ a l’edifici Menador de la capital de la Plana. Amb aquesta iniciativa, el Fons Valencià per la Solidaritat, del costat de la Diputació de Castelló, ha posat sobre la taula els reptes estratègics per al futur més pròxim, els quals necessàriament passen, en opinió de Puerta, “per la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU”.

Al fil d’això, Patricia Puerta ha informat que des de la nova Diputació s’estan introduint pas a pas aquests punts en les polítiques del dia a dia “amb l’objectiu de convertir la nostra institució en capdavantera en el que respecta a l’aplicació i desenvolupament dels ODS”. En aquest sentit, Puerta ha explicat que la Diputació Provincial està actualment treballant en acostar a la població jove de Castelló el punt referent a la producció i consum responsable dins de l’Agenda 2030. Segons ha anunciat, es farà amb una sèrie de jornades formatives que tindran lloc pròximament a Vinaròs, Morella, Segorbe, la Vall d’Alba i l’Alcora.

“Volem conscienciar els nostres veïns i veïnes de la necessitat d’impulsar un desenvolupament i creixement basat en la sostenibilitat, posant-hi en especial l’accent en la importància de reduir la petjada de carboni mitjançant canvis en els mètodes de producció i en el consum de béns i recursos”.

Al voltant d’aquesta temàtica i d’altres relacionades amb un futur més verd i igualitari han girat totes les ponències de la jornada, que han estat dirigides per professionals del sector ambiental i representants polítics municipals. Al complet han compartit l’avís que cal conscienciar la població de la necessitat d’aplicar i assolir les metes plantejades en l’Agenda 2030 per a aconseguir un món més just, igualitari i sostenible”.

Aquesta jornada es troba en el marc del projecte ‘In/Sostenible. Territorialitzant les ODS a la província de Castelló’, cofinançafa per la Diputació de Castelló.