Pares i docents de l’IES Els Ports reclamen professor de valencià

614
Pares i docents de l'IES Els Ports reclamen professor de valencià
Pares i docents de l'IES Els Ports reclamen professor de valencià
PUBLICITAT

Des que el passat 15 de febrer una de les professores del departament de valencià de l’IES Els Ports de Morella agafara la baixa per malaltia diversos grups d’alumnes s’han quedat sense donar aquesta matèria, ja que la plaça encara no ha sigut coberta.

Des de l’direcció del centre i l’associació de pares i mares (AMPA) han manat sengles queixes a la direcció territorial a Castelló de la Conselleria d’Educació perquè aquesta plaça siga coberta en el menor temps possible. Segons assenyalen tant des de la junta directiva de l’AMPA com el director del centre, Paco Monfort, els alumnes porten prop de mes i mig sense professor de valencià, una matèria clau en l’ensenyament a la Comunitat Valenciana. Una situació per a la qual “no hi ha dret” i que causa gran “indignació” entre els pares.

Així mateix, des de l’AMPA lamenten que aquest fet pot perjudicar seriosament als alumnes de segon de batxillerat que des de febrer no estan cursant aquesta matèria i que el pròxim mes de juny es presenten a la proves d’accés a la universitat. A més, en ser un institut xicotet en el qual els professors fan classe a més d’un nivell, la falta de docent pot suposar un pas arrere en l’educació de joves en diferents cicles d’ensenyament.

Segons assenyalen des del centre, la no adjudicació de la plaça en aquest temps és deguda a una mala gestió de la borsa d’ocupació en l’àrea de valencià. Així, destaquen que el procés d’adjudicació de les places no és el més correcte. Grosso modo, la forma de donar la plaça, segons expliquen des de l’IES, passa per obrir la borsa a noves adjudicacions (de caràcter normal o de difícil cobertura) però sense cerciorar-se primer que aquella persona que aconsegueix la plaça compleix els requisits necessaris per a tenir-la. Resumint, Conselleria adjudica la plaça a un docent de la borsa i una vegada adjudicada demana al candidat la documentació necessària que acredite que compleix amb els requisits demandats per a açò; és una vegada adjudicada quan, si el candidat no està en possessió de tot el necessari, la plaça queda novament buida i cal esperar a una nova adjudicació. Situació que ha generat que el centre encara no ha aconseguit un professor que cobrisca la baixa per malaltia de la professora de valencià.

Tant pares com a docents esperen que el nou professor arribe en breu a les aules, si pot ser a la volta de les vacances de Pasqua que comencen aquest mateix divendres, perquè la situació en el centre torne a la normalitat i tots els alumnes puguen cursar els seus estudis de forma correcta.