Paralització i retard en l’ampliació del Centre de Dia de Morella per part de l’Ajuntament i la Generalitat

84
PUBLICITAT

La segona fase del projecte estava aprovada per part de l’equip de govern des del mes de març i la Conselleria assumia el cost de l’obra que ja hauria d’estar en marxa.

Està paralitzada una inversió de més de 250.000€ i que ha de suposar una ampliació del Centre amb 20 places més i la creació de, com a mínim, 10 llocs nous de treball.

El PSPV-Morella critica el retard i paralització que sofreix l’ampliació del Centre de Dia per part de l’actual equip de govern municipal i la Generalitat Valenciana, ja que les obres haurien d’estar en marxa i enllestint-se la posada en funcionament d’eixa ampliació que ha de suposar un augment de places i la creació de nous llocs de treball.

Lluny d’esta situació, el projecte, en estos moments, es troba paralitzat per part del governs autonòmic i municipal, tot i que va ser aprovat per l’anterior corporació en el mes de març.

Cal recordar que el projecte d’ampliació del Centre de Dia estava format per dos fases, cadascuna amb 250.000€ d’inversió, aconseguits en la legislatura passada per l’Ajuntament socialista amb finançament autonòmic.

La primera d’estes fases va ser executada directament per l’Ajuntament i els treballs es van desenvolupar des de finals de 2022 a principis d’enguany, on es va realitzar tot l’enderrocament de l’antiga escola de música i la distribució de les noves sales del centre assistencial.

La segona fase, tal com es va aprovar en un ple extraordinari el mes de març d’enguany, l’ajuntament assumia la realització del projecte (ja realitzat i entregat) i la direcció d’obra. La Conselleria era responsable de l’execució que possibilitava unir l’actual Centre de Dia amb les noves dependències i les adaptacions necessàries en el menjador i la cuina actuals, climatització i equipament.

Gràcies a tot este projecte d’ampliació del Centre de Dia es podrà passar a donar servei a un total de 45 usuaris (actualment són 25) i la creació d’uns 10 llocs de treball.

Per tant, tal com explica el portaveu socialista en l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, ‘’seguint tot el treball realitzat per nosaltres en el govern, i atenent el calendari marcat, la Conselleria havia de licitar el projecte i en estos moment les obres ja havien d’estar en marxa. Lluny d’això lamenta que ni el govern municipal ni l’actual Generalitat Valenciana estan demostrant prioritat i treball per a que esta ampliació siga una realitat. S’estan perdent uns mesos valuosos per a que, quan abans, més persones de Morella i comarca puguen ser ateses en el centre, així com s’està impossibilitant la creació d’uns 10 nous llocs de treball.’’