Palanques ha celebrat el passat cap de setmana el colofó a una setmana dedicada a Sant Antoni. Avui la missa i el dinar popular han posat el punt i final a una intensa setmana d’activitats. Tot es va iniciar el passat dimarts amb l’encesa del forn, que només es posa en marxa en ocasions especials.
Els veïns i sobretot les veïnes van preparar la confitura de carabassa que va servir de farciment per a la “coqueta”. Dijous es van elaborar les pastes, més de 600, amb la col·laboració de tots els veïns. Mentrestant, els majorals, que aquest any procedien de la població d’Andorra, s’han encarregat durant tota la setmana de coordinar la recollida de la llenya. Durant el dissabte es va muntar la foguera al matí. A la tarda l’activitat es va iniciar amb el bandeig del gall, en què van participar nens i grans. Després es va celebrar un sopar popular amb xoriços i llonganisses rostides. Va seguir la Diablera que va ambientar la nit abans de calar foc a la foguera. Tota la jornada va comptar amb l’ambientació de dolçaines i tambors. Després de la foguera es va repartir “la coqueta” a tots els que van passar amb un animal. Tota la festa es va viure a la plaça. A més dels veïns de Palanques no van faltar altres procedents de la resta de pobles de la comarca dels Ports.