Palanques se suma al VIII Festival de Titelles Portsxinel·la amb dos espectacles

92
PUBLICITAT

– Acollirà les actuacions de companyies estonianes i portugueses els dies 28 i 29 de març en la plaça de l’Ajuntament

El Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la, que s’endinsarà en la seua huitena edició a partir del 26 de març, també exportarà dues actuacions a Palanques. En concret, la plaça de l’Ajuntament acollirà l’espectacle Kuthi, de la companyia Tricktrek, el dijous 28 i sumarà una nova representació, Dom Roberto, un dia després a càrrec de S. A. Marionetes.

Palanques se suma així a les 36 actuacions obertes al públic amb accés gratuït que tindran lloc en diferents poblacions de la comarca dels Ports fins al 7 d’abril.

Fins a 12 companyies participen d’aquest esdeveniment programat per a la dinamització cultural i turística de l’interior de la província. En el cas de Palanques, la companyia Tricktrek oferirà un espectacle creat a Estònia, el seu lloc d’origen, mentre que S. a. Marionetes arriben als Ports procedents de Portugal.

La representació del dijous tindrà lloc a les 19 hores, mentre que un dia després l’espectacle s’avançarà a les 17 hores.

A més de Palanques, el Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la arribarà a Morella, Vilafranca, el Forcall, Cinctorres, la Todolella, Portell de Morella, Villores, La Mata, Castell de Cabres, Vallibona i Herbers. Aquestes localitats acolliran a companyies arribades de Colòmbia, Itàlia, Mèxic i l’Argentina, a més d’artistes de diferents ciutats espanyoles.
Les activitats estan dirigides principalment als integrants de les companyies i convidats, però el festival obri la participació a artistes particulars, que han d’inscriure’s en eclipticadart@gmail.com

Tot això forma part d’una programació que compta amb el suport dels respectius ajuntaments participants, la Mancomunitat Els Ports, la Diputació Provincial de Castelló, l’Institut Valencià de Cultura, Electra del Maestrazgo, comerços de la zona i l’organització d’Eclíptica d’Art.