Palanques rehabilita el campanar amb 48.000 euros

81
PUBLICITAT

Les obres inclouen la reparació dels despreniments de les cornises i l’eliminació d’humitats i excrements d’aus

L’Ajuntament de Palanques ha iniciat les obres de rehabilitació de la torre campanar de l’església parroquial. El pressupost dels treballs és de 48.123,41 euros amb càrrec al programa d’inversió 2022 de la Generalitat Valenciana per a renovar béns i espais municipals.

La intervenció té com a objectiu millorar la seguretat interior en reparar els despreniments que es produeixen en les cornises i zones altes, així com la salubritat de l’interior de l’edifici després d’eliminar les humitats per la filtració de pluja i els excrements de coloms.

L’empresa Enrique I. Artola S.L. executa els treballs projectats pel despatx d’enginyeria i arquitectura de Borriana Assistència Tècnica Global Enginyers SLP, que inclouen la neteja i retirada de tota la vegetació que causa nombroses patologies a la torre, la consolidació interior i exterior dels cossos superiors del campanar i la instal·lació de proteccions per a evitar l’entrada d’aus a la torre.

Així, una vegada netejada la part superior de la torre, l’empresa reposarà la cornisa deteriorada de rajola amb peces ceràmiques de característiques idèntiques a les existents per a respectar la imatge original de l’edifici. Els operaris substituiran els elements danyats, arrebossaran i consolidaran la superfície deteriorada de maçoneria i rajola ceràmica.

D’igual mode, està prevista la reparació i substitució de les bigues i l’empostissat de fusta sobre el cos de les campanes. La volta semiesfèrica també es repararà i revestirà per a aprofitar la rehabilitació de l’edifici. Finalment, l’empresa instal·larà una malla de polietilé per a protegir els buits i evitar així l’entrada de coloms a l’edifici.