Palanques recupera el Ball del Corro en una gran jornada de bureo

618
PUBLICITAT

Palanques ha viscut la recuperació del “Ball del Corro”. El grup de dansa Saboritja, de Castelló, va ser l’encarregat de mostrar als veïns i veïnes com era aquesta dansa ancestral en la localitat. Va ser en una trobada de bureo i rondalles que va acollir el segon municipi de la província amb menys habitants censats. La plaça del poble es va convertir en una gran festa

La jornada va començar amb la “penjada” dels cobertors als balcons. El gaiter i el tabaleter van anunciar el dia de festa. A més del grup Saboritja també van estar a Palanques representants de la rondalla intercomarcal “Fem el que Podem”, la rondalla de l’Associació de Jubilats Comte d’Aranda de l’Alcora, la rondalla del Grup “la Perla de la Muntanya” de Llucena, “Soroll del Maestrat”, d’Atzeneta i la rondalla de Vistabella.

bureo-palanques

Després de dinar, la plaça major es va convertir en un gran “bureo” en què es va interpretar el Ball del Corro. La jornada la va organitzar el grup Saboritja amb el patrocini de l’Ajuntament de Palanques i la Diputació de Castelló així com la col·laboració de Cuinatur.

-Pintures rupestres

A la jornada no va faltar una visita a les pintures rupestres del Cingle de Palanques. Es tracta d’un dels abrics rupestres més significatius de la província de Castelló. Per potenciar la seua difusió l’Ajuntament de Palanques ha editat un audiovisual sobre els dos abrics rupestres i uns fullets explicatius.