Palanques és un dels pobles protagonistes a la Ruta 99

691
Vista de Palanques
Vista de Palanques
PUBLICITAT

L’alcaldessa de Palanques, Lucía Martí, va assistir ahir a la presentació de la ‘Ruta 99’, un projecte de promoció turística amb el qual es pretén donar visibilitat als 24 municipis de la Comunitat Valenciana de menys de 100 habitants que es troben en risc de despoblació.

“La creació d’aquest projecte turístic és una gran notícia per a la nostra localitat, ja que suposa una oportunitat per a posar a Palanques al mapa i per promoure l’activitat turística i econòmica de la Comarca dels Ports” explica Martí.

Aquesta iniciativa constitueix una mena de Camí de Santiago a la valenciana, que naix per fer front a l’Espanya buida destacant els valors i les oportunitats dels pobles de l’interior, entre els quals es troba Palanques.

‘Ruta 99’ es desenvolupa mitjançant el web www.ruta99.gva.es on es detallen tots els atractius dels 24 municipis; la seua gastronomia, patrimoni natural i històric, les seues rutes senderistes i propostes d’on menjar i dormir. Aquesta disposa d’una credencial per als viatgers que poden segellar a cada un dels municipis. Es poden recórrer en grup siga en moto, en bicicleta o a peu i superar les distintes etapes tindrà recompenses simbòliques.

Segons el cap del Consell, la Ruta 99 forma part de l’Agenda 20-30 d’AVANT, que constitueix “el Llibre Blanc contra el despoblament valencià i que mostra la via cap al doble objectiu d’evitar que ningú se’n vaja del seu poble per falta d’oportunitats i de millora de la qualitat de vida en tots els racons de la Comunitat”.

https://www.youtube.com/watch?v=btiRne1ee2o