Palanques elabora les coquetes de Sant Antoni

158
PUBLICITAT

La jornada d’ahir a Palanques va estar marcada per l’elaboració de la coqueta de Sant Antoni. Un nodrit grup de veïns i veïnes es va encarregar de pastar la pasta, preparar la confitura de carabassa, donar forma i coure aquest dolç típic de l’hivern dels Ports.

El dia de hui arriba amb la matança del porc, l’elaboració dels embotits i un sopar de saquet i discomòbil en el pavelló.

La festa gran de Sant Antoni a Palanques serà demà dissabte. A les 9h hi haurà un esmorzar i es partirà al ‘monte’ a buscar la llenya per a la foguera. A les 12h serà l’entrada de la ‘rama’ i el muntatge de la barraca. En acabar, tots els col·laboradors gaudiran d’un dinar en el forn. A la vesprada arribarà l’arrossegament de troncs i el Bandeig del Gall. Després del sopar, a base de xoriços i llonganisses, serà el torn de l’esperada ‘Diabletà’ i encesa de la barraca. La festa durarà fins a altes hores de la matinada amb l’orquestra Triband i una discomòbil.

El diumenge se celebrarà la missa en honor a Sant Antoni i hi haurà un aperitiu en el pavelló en el qual es presentarà als majorals 2024.