Palanques celebra Sant Antoni el dia 24

303
cartell_palanques_2015_A3
Els veïns de Palanques celebren aquesta setmana la festa de Sant Antoni. L’activitat s’ha iniciat en la jornada d’avui amb l’encesa del forn de la localitat, que es posa en marxa únicament en ocasions especials. El forn, de llenya, s’anirà escalfant perquè dijous estigue llest en el moment d’elaboració i cocció de la “coqueta”.

A més avui els veïns del poble han treballat en l’elaboració de la confitura de la “coqueta”.  Dijous dia 22 tot el poble es reunirà al forn per preparar les pastes tradicionals de la festa. L’activitat continuarà el divendres dia 23 amb l’esmorzar popular i la matança del porc.
El dissabte dia 24 acollirà els actes centrals de la festa de Sant Antoni. Així després del dinar es sortirà al bosc per tallar la llenya necessària per al muntatge de la barraca. A partir de migdia s’aixecarà l’estructura de la barraca.
Tots els col·laboradors de la festa menjaran al forn del poble.
-Recuperació del bandeig
Aquest any cal destacar la recuperació del bandeig del gall. Serà dissabte a partir de les 20.30h. La festa continuarà amb els xoriços que rostiran a la plaça. Finalment la Diablera farà acte de presència i s’encendrà la foguera per a que puguen gaudir tots els veïns.