Óscar Tena planteja l’adquisició d’una nova llevaneus i un parc de bombers a Vilafranca

735
Reunió d'Òscar Tena amb el director general d'Emergències
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca-

-L’alcalde es reuneix amb el director general d’Emergències a València

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, s’ha reunit aquest matí amb el director general d’Emergències, José María Ángel, a València. En la trobada l’alcalde de Vilafranca ha plantejat la necessitat d’adquirir un nou vehicle llevaneu per Vilafranca, ja que l’existent té 25 anys d’antiguitat i presenta nombroses avaries. Tena ha apuntat la importància de disposar del vehicle a Vilafranca per poder atendre de manera ràpida qualsevol emergència per nevades.

Així mateix el primer edil ha exposat la necessitat de comptar a Vilafranca amb un parc de bombers que inclogue la figura dels voluntaris. “En els incendis que s’han registrat a Vilafranca s’ha demostrat que per la distància els operatius de Benassal o Morella triguen molt temps a arribar. A més la indústria tèxtil del municipi requereix de capacitat de reacció immediata.

El director ha valorat les propostes i ha mostrat la seva disposició a renovar la llevaneus i possibilitar el parc de bombers, en coordinació amb el Consorci Provincial de Bombers, on també participa la Generalitat Valenciana.

-Activació de la llevaneus

D’altra banda l’alcalde ha plantejat que “des dels municipis puguem activar els serveis d’emergències, sense necessitat que es declare l’emergència des de València ja que a la muntanya veiem quan neva o es necessita l’actuació de la llevaneus”. En aquest sentit el director general ha apuntat que ja s’ha modificat el sistema d’activació d’emergències perquè les llevaneu puguen eixir abans a les carreteres.