Óscar Tena demana a la directora general de l’Aigua diners per solucionar els problemes hídrics de Vilafranca

577
Oscar Tena i Liliana Ardiles
PUBLICITAT

Oscar Tena i Liliana Ardiles
Oscar Tena i Liliana Ardiles
-Nota de premsa-

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, s’ha reunit a Madrid amb la directora general de l’Aigua del Ministeri d’Agricultura, Aigua i Medi Ambient, Liana Ardiles. En la trobada l’alcalde ha sol·licitat al Ministeri que comprometi finançament per solucionar els problemes d’abastament d’aigua que pateix Vilafranca.

L’alcalde li ha explicat que des de fa anys el municipi manté contactes amb els presidents de la Confederació de l’Ebre i el Xúquer perquè realitzen la inversió definitiva que supleixi les mancances que pateixen els veïns i la indústria de la localitat.

La directora general ha avançat a Tena que els recursos pressupostaris són escassos. Així mateix li ha indicat que les inversions a realitzar a Vilafranca han d’estar incloses dins dels plans de conca, tant del Xúquer com l’Ebre. Cal recordar que el terme de Vilafranca pertany a ambdues confederacions.

L’alcalde tornarà a insistir davant les respectives confederacions perquè en 2015 es concreten inversions que permetin abastir amb garanties a Vilafranca. Això passa per perforar un pou a gran profunditat. Tant els presidents del Xúquer i l’Ebre, com els tècnics són coneixedors de la situació de Vilafranca.

Per a l’alcalde ara el més important és comptar amb finançament per redactar el projecte de la perforació que garanteixi el proveïment a Vilafranca. Óscar Tena ha avançat que per no dependre de les pluges aquest projecte s’ha de redactar de manera immediata perquè les obres puguen executar el 2015.

L’alcalde, que ha agraït la receptivitat de la directora general, ha assenyalat que els problemes hídrics de Vilafranca són d’extrema urgència i que la solució ha d’arribar abans de l’estiu per no tornar a recórrer a les cisternes com ja va succeir durant els passats mesos estivals.