Observa els estels a Culla

795
Observa els estels a Culla
Observa els estels a Culla
PUBLICITAT

Amb motiu del pont de Sant Josep l’observatori astronòmic turístic de Culla Astromaestrat reobri les seues portes. Així, i sota reserva prèvia, el cap de setmana del 17 i 18 de març es duran a terme diferents sessions d’observació d’estels i planetes en el centre situat en el paratge de l’Ermita de San Cristóbal.

La sessió programada per al dissabte 17 és una “Observació nocturna” que tindrà lloc de 20.30 hores a 22.30 hores. Per la seua banda, el diumenge 18 es realitzarà una “Jornada d’astronomia” que, amb quatre hores de durada, estarà dividida en dues parts. La primera d’elles serà de 15.30 hores a 17.30 hores en la qual es duran a terme una observació solar durant una hora i una ponència sobre la iniciació a l’astronomia de mateixa durada. La segona part de la sessió serà de 20.30 hores a 22.30 hores en la qual els visitants podran conèixer el firmament nocturn.

Les observacions són diferents cada vegada, ja que, depenent de l’estat del cel, de l’època de l’any i d’una altra multitud de factors s’aprecien uns o altres elements del firmament. Durant les observacions diürnes els astrònoms aficionats poden veure les taques solars i, si tenen sort, també les flamarades. Tots aquests fenòmens, així com uns altres entre els quals destaquen la formació i la “mort” dels estels són explicats pel tècnic astrofísic de l’observatori. En la part nocturna, sempre crida l’atenció veure els cràters de la Lluna. A més, si tens sort podràs observar els satèl·lits de Saturn, la nebulosa d’Orión o la galàxia d’Andrómeda.

Observa els estels a Culla
Observa els estels a Culla

Recomanacions
Encara que l’observació astronòmica està pensada per a persones de totes les edats, es recomana l’assistència de xiquets majors de set anys. No obstant açò, sempre que vagen acompanyats d’un adult no importa l’edat dels xiquets, ja que gaudiran igualment de la jornada en Astromaestrat. Així mateix, assenyalar que els menors de cinc anys no paguen entrada. A més, es recomana sempre assistir amb roba d’abric.

A causa que es tracta d’observacions astronòmiques i les condicions climatològiques són un factor decisiu a l’hora de poder realitzar o no la visita, l’observatori avisa amb antelació de la realització -o la no realització-de la mateixa.

Pròximes dates
Amb l’arribada del bon temps augmenten les sessions programades. Així, durant les vacances de Pasqua es realitzaran diferents tipus d’observacions i des del mes d’abril es realitzen diferents observacions amb motiu de fenòmens concrets com la lluna en fase creixent o minvant. Per a més informació consultar la web “astromaestrat.es” en la qual es poden consultar dates, sessions i preus. A més, aquells que vulguen assistir en grup, com a col·legis o institucions privades, també poden concertar la seua cita a través del portal web.