Obres Públiques aprova el projecte de l’últim tram de la N-232

736
PUBLICITAT

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha anunciat l’aprovació del projecte de l’últim tram de la N-232 a Castelló. A hores d’ara, el trajecte que queda per acondicionar s’inicia en Masia de la Torreta i finalitza en Morella Sud. Tot i això, el vistiplau és provisional i encara s’ha de fer públic en el Butlletí Oficial de l’Estat per informar sobre expropiacions i la declaració de necessitat urgent d’ocupació. L’acció per millorar les condicions d’este últim tram ascendeix a un pressupost de 18,7 milions d’euros. 

Dimecres 20 de juliol, el President del Govern, Pedro Sánchez, i la resta d’autoritats van inaugurar la posada en marxa de la nova N-232 en el Port de Querol, entre el Barranc de la Bota i Masia de la Torreta. Una part d’un projecte que, sumat al nou tram que queda per acondicionar, tindrà un cost total de més de 140 milions d’euros destinats a la millora de l’itinerari per carretera entre les províncies de Castelló i Terol. 

La carretera N-232 és un passatge freqüentat per vora 3.000 vehicles al dia, dels quals un 16% són vehicles pesats. Per això, des de Mitma, asseguren que el nou tram que queda per millorar serà clau per dotar de funcionalitat i accessibilitat la zona i, també, per guanyar en termes de seguretat vial. A més, en el projecte posen en valor la necessitat d’aprofitar al màxim l’antiga calçada com a via de servei i la creació de quasi 7 quilòmetre de calçades i camins que mantindran l’accés a les finques i camins rurals. 

Des del Govern, també han avançat que per al projecte del nou segment es contemplen carrils de canvi de velocitat, una glorieta partida en el tram final, un nou pont que sobrepassa el riu Bergantes i la disposició de pantalles acústiques allà on siguen necessàries.