Obres hídriques d’urgència a Vilafranca, Castellfort, Culla, Cinctorres i Olocau del Rey

682
Obres
PUBLICITAT
– La Diputació de Castelló destina a aquestes actuacions 104.492 euros dirigits a reparacions de la xarxa i substitucions de material
– Juan: “Els ajuntaments ens marquen la prioritat en matèria d’aigua, que és que no es malgasti ni una gota a cap poble”

La Diputació de Castelló ha aprovat l’execució d’obres hídriques d’urgència en 12 municipis de la província per garantir el subministrament d’aigua. Així, el Govern Provincial finança entre el 85% i el 100% d’aquestes actuacions amb una quantia total de 104.492 euros que es corresponen a les ajudes quadrimestrals d’urgència que contempla el Pla de Garantia de Proveïment, una ordre reglada d’ajudes impulsada pel president Moliner per donar resposta immediata a les necessitats dels municipis en aquest àmbit.

El diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha explicat que “una de les prioritats per als ajuntaments és l’òptima gestió del cicle de l’aigua per garantir el subministrament en les millors condicions i l’eficiència en el consum. És per això que també és prioritari per a nosaltres aquest àrea d’actuació abordant actuacions tant a llarg termini com d’urgència, com aquestes que caminen amb aquest objectiu d’ajudar a tots els pobles a optimitzar l’eficiència en el consum i subministrament d’aigua. Són, per tant, els ajuntaments els que ens marquen la nostra prioritat en matèria d’aigua, que és que no es malgasti ni una gota a cap poble de la província”.

En aquest sentit, cal recordar que l’objectiu d’aquesta línia d’actuació és precisament donar resposta ràpida als ajuntaments en situacions hídriques d’urgència extraordinària i que no eren previsibles, evitant que perille el subministrament d’aigua en el municipi. Les actuacions es duen a terme en les següents localitats: Aín, Bejís, Benafigos, Castellfort, Caudiel, Cinctorres, Culla, La Jana, Olocau del Rey, Pavías, Sot de Ferrer i Vilfranca.

El diputat ha explicat que “no es tracta d’actuacions vistoses, sinó necessàries. Són, sobretot, reparacions de bombes, transport de cubes d’aigua, reparacions a les xarxes de proveïment, i reparacions de fugues”.

Estalvi diari de 8 milions de litres i manteniment de 92 depuradores

Els municipis de la província de Castelló estalvien diàriament 8.008.800 litres d’aigua gràcies al treball de localització i control de fugues realitzat per la Diputació a les xarxes de proveïment i distribució d’aigua potable. Així, les dades més recents apunten a que els tècnics de la institució provincial van realitzar un total de 127 inspeccions en municipis i es van trobar 145 fugues.

“Es tracta d’actuar de forma integral aplicant criteris d’eficiència hídrica en totes les etapes del cicle integral de l’aigua. No només és canviar xarxes de proveïment i reparar-les, és detectar fugides en el consum, és auditar aquests consums municipals per millorar-los, és millorar els percentatges d’aprofitament de depuració, és construir depuradores on no n’hi ha, és mantenir prop d’un centenar de depuradores, conscienciar a la societat al voltant dels hàbits responsables de consum, i tot el que eviti que a Castelló es deixi perdre ni una gota d’aigua”, ha indicat Juan.