Obres a la passarel·la del riu Cantavella a Forcall

405
Obres a la passarel•la del riu Cantavella a Forcall
Obres a la passarel•la del riu Cantavella a Forcall
PUBLICITAT

Des de dijous passat s’estan realitzant obres de millora a la passarel·la del riu Cantavella, al costat de la depuradora de Forcall, a causa de la grava que porten les riuades i que arriba a l’alçada de la passarel·la.

A finals del passat any, l’Ajuntament de Forcall es va presentar a unes ajudes en import de 32.000 i 30.000€, per millorar, després de les fortes pluges de la tardor, els ressalts que travessen els rius de Xiva i Cantavella. Recentment, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha denegat l’actuació del riu de Xiva, que pretenia ser una obra d’ampliació, ja que la passarel·la és xicoteta i no poden passar els vehicles, però ha autoritzat les obres al riu Cantavella, que van començar el passat dijous.

La Conselleria de Medi Ambient només ha autoritzat la neteja de 10m riu amunt, i no dels 250m que l’Ajuntament havia demanat en l’informe presentat. Els tècnics de l’empresa encarregada de realitzar les obres, Tragsa, estan efectuant la instal·lació d’un gual “de peine o trànex”, que consisteix en partir els tubs de formigó i fer uns passos en reixa. D’aquesta manera, quan vinga una riuada que tape els tubs, només caldrà retirar la reixa i amb ajuda d’una retroexcavadora es podrà netejar millor. Aquest sistema permetrà una neteja més ràpida, sense tocar el llit fluvial del riu i, per tant, sense haver de demanar permisos a la Confederació Hidrogràfica o a Conselleria.

Les obres van començar dijous i s’allargaran al voltant de dues setmanes. Actualment l’accés a la passarel·la està tancat, però hi ha dos passos alternatius per on els vehicles poden travessar el riu.