Obertura de terrasses i eliminació del perímetre municipal a partir de l’1 de març

507
PUBLICITAT

Ximo Puig anuncia una “desescalada lenta, prudent i progressiva”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el començament d’una “desescalada lenta, prudent i progressiva” perquè puga ser “segura i eficaç”, i ha instat a continuar aplicant “màxima prudència” i “proporcionalitat” per a poder continuar fent front a la crisi generada per la COVID-19.

Per a això ha explicat que entre les principals mesures adoptades es troba l’obertura parcial de l’hostaleria, l’ampliació de l’horari comercial, l’eliminació del perímetre municipal durant els caps de setmana, i la flexibilització de les restriccions a l’activitat física i l’esport.

Així ho ha avançat en roda de premsa el cap del Consell, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s’han sigut acordades les noves mesures que estaran en vigor des de l’1 de març i per un període de 14 dies.

Durant la seua intervenció, el president ha explicat que s’autoritza l’hostaleria l’obertura de les terrasses, amb un aforament de fins al 75% i un màxim de 4 persones per taula, fins a les 6 de la vesprada. Així mateix ha insistit en l’obligatorietat de portar posades les mascaretes també a les terrasses, retirant-les únicament en el moment de la consumició.

De la mateixa manera es permet l’ampliació de l’horari dels comerços fins a les 8 de la vesprada, amb un aforament del 50%; i l’eliminació del perímetre municipal durant els caps de setmana, en les 16 ciutats de més de 50.000 habitants que fins ara estaven afectades per aquesta mesura.

També ha anunciat l’augment a 4 persones del límit màxim en trobades familiars i socials en espais públics, i el manteniment de les restriccions actuals en l’àmbit privat. També ha anunciat la flexibilització de les restriccions per a l’activitat física i l’esport; la reobertura dels parcs i els jardins públics, i l’augment de l’aforament en espais de culte i religiosos fins al 50%, prorrogant-se la resta de restriccions actualment vigents.

A més, el president ha realitzat la recomanació als municipis de mantindre com a lectius els dies festius associats a les festes, com les falles o les festes de la Magdalena. Referent a això, la consellera de Sanitat ha anunciat que es mantindran reunions de coordinació amb l’ajuntament de València i amb el de Castelló de la Plana i “evitar qualsevol situació no compatible amb les restriccions”.

  • Pròrroga del perímetre autonòmic

D’altra banda, Puig ha assenyalat que es prorroga fins al 15 de març la restricció de la mobilitat nocturna entre les 10 de la nit i les 6 del matí, així com el perímetre autonòmic, tant per a entrar com per a eixir de la Comunitat Valenciana.

El president ha justificat la pròrroga d’aquestes restriccions en l’obligació de mantindre la “màxima cautela” i la necessitat d’impedir la lliure mobilitat davant l’amenaça que suposen les diferents variants de la COVID-19

Així mateix, el cap del Consell ha anunciat que la setmana vinent tornarà a reunir-se la Taula Interdepartamental per a valorar les mesures, i mantindrà diferents trobades amb els sectors més afectats per a “abordar conjuntament la situació”.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

  • Corresponsabilitat i cooperació

Durant la seua intervenció, el president ha volgut agrair al poble valencià la seua “corresponsabilitat ” i la seua “màxima cooperació” en aquest últim mes per a “frenar la propagació del virus amb contundència”.

Així mateix, ha recordat que actualment 100.000 valencians estan immunitzats en haver rebut les 2 dosis de la vacuna, i que el mes vinent d’abril donarà inici la vacunació massiva el dispositiu logístic de la qual i de personal ja està preparat. No obstant això, durant la seua intervenció, el president ha insistit a mantindre la prudència.

  • Activitat física i esportiva

Per part seua, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha explicat que a partir de l’1 de març es podrà realitzar activitat física i esportiva, a l’aire lliure i en instal·lacions esportives obertes, sense contacte físic i en les modalitats individuals i les que es practiquen per parelles, i les dirigides per professionals, en grups màxims de 4 persones per monitor.

Així mateix ha assenyalat que la població en edat escolar -Infantil i Primària- podrà participar, fora de la jornada lectiva, en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de 4 persones esportistes, sense contacte físic i sense públic.

També ha recordat que continuen suspeses totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, excepte les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic previstes.

D’altra banda, ha fet referència al fet que continuaran tancades les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos, etc.) i en les instal·lacions esportives a l’aire lliure, l’aforament màxim serà del 30%.

Finalment, ha assenyalat que en les competicions esportives que se celebren en instal·lacions esportives o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània.