Obertes les inscripcions per a participar en la VII Jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil a Morella

152
PUBLICITAT
  • La proposta s’ha d’enviar abans del 15 de gener de 2024

El Centre d’Estudis i Documentació de la Guerra Civil espanyola, de la Fundació Caixa Vinaròs, ha organitzat la VII edició de la Jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil. Morella acollirà la cita el 6 d’abril del pròxim any, succeint les edicions anteriors celebrades a Vinaròs, Alcanar, La Pobla de Benifassà, Vinaròs, Traiguera i Batea. Ara, l’organització obri el termini per a que totes les persones interessades en participar amb alguna comunicació puguen fer-ho.

Per fer-ho, els ponents hauran d’escriure sobre un tema relacionat amb la Guerra Civil espanyola, especialment la que va tenir lloc a les comarques dels Ports i de l’Alt i Baix Maestrat o a les comarques veïnes. La proposta s’ha d’enviar abans del 15 de gener de 2024, a l’adreça electrònica: centredestudisdelsports@ymail.com (“ymail.com”). El dia 31 de gener es comunicarà si el Comitè Científic ha acceptat la proposta de comunicació. El text definitiu s’haurà d’enviar en un document adjunt a la mateixa adreça electrònica abans del 18 de març de 2024.

Es tracta d’un congrés científic en què, al matí, es presentaran quatre ponències sobre el tema de la Jornada, centrat en la Guerra Civil des de gener fins a novembre de 1938: les línies de defensa des de Terol fins a l’Ebre. A la vesprada, es presentaran les comunicacions que el
Comitè Científic haurà acceptat. Com a activitat complementària final, la Rondalla de Morella farà un recital de cançons de la Guerra Civil. Els objectius de la Jornada són: promoure l’intercanvi científic, la memòria històrica, la interrelació entre centres d’estudis i de recerca i el debat entre els especialistes.

La jornada està organitzada conjuntament amb el Centre d’estudis dels Ports i el Centre d’Estudis del Maestrat, amb el suport de l’Ajuntament de Morella i del Grup d’Estudis de la Batalla de Llevant.

La inscripció com a públic és gratuïta i s’ha de fer abans del 18 de març. Les persones interessades a assistir a la Jornada han d’enviar un correu electrònic a l’adreça electrònica: centredestudisdelsports@ymail.com i indicar si volen dinar amb la resta de participants (menú de 20 euros).