Obert el termini de reserva d’entrades per a ‘La Conquesta de Culla’

536
Conquesta de Culla
PUBLICITAT

– El dissabte 29, a les 22:30h, la plaça de la Setena acollirà aquesta obra que rememora l’important passat de la població

– Totes aquelles persones que estiguen interessades a assistir, poden reservar amb antelació les invitacions gratuïtes

Culla, a la comarca de l’Alt Maestrat, tornarà a l’edat mitjana els dies 29 i 30 de juliol. Els veïns d’aquesta històrica localitat preparen, com cada any, la representació teatral de ‘La Conquesta de Culla’, juntament amb un complet programa d’actes per promocionar el seu patrimoni històric.

El dissabte 29, a les 22:30h, la plaça de la Setena acollirà aquesta obra, que rememora l’important passat de la població i s’ha convertit en un atractiu més per visitar-la. Els actors aficionats i ciutadans convertits en extres donaran vida a uns personatges que van viure fa vuit segles, fent que els visitants difícilment obliden aquesta emblemàtica història d’amor i enfrontament entre cultures.

‘La Conquesta’, escrita per Julián Villuendas, ja va ser interpretada pels cullans en 1917, per la qual cosa es compleixen cent anys des de la seva primera representació. A més, en 2017, ha rebut el premi ‘Seidia’ atorgat per Maestrat VIU 2017, pel seu compromís amb la societat civil i per considerar-la un valor patrimonial i una aposta per la cultura en valencià. Cal destacar que, aquesta iniciativa està englobada dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris del municipi i a l’acompanyament del Programa d’Extensió Universitària de la UJI.

Així doncs, totes aquelles persones que estiguen interessades a assistir, poden reservar amb antelació les invitacions gratuïtes que ja estan disponibles a l’ajuntament. També poden reservar-se les localitats en el telèfon 964 44 63 25 o a través de l’email info@culla.es. Més informació en facebook i en www.cullamagicaymedieval.es.

Ambientació medieval i trobada amb el Rei Jaume I

D’altra banda, tal com ja es va fer en els dos últims anys, la representació es complementarà amb decoració i animació als carrers del nucli antic, declarat Bé d’Interés Cultural en 2004; així com parades de gastronomia, mel, cremes i ungüents, ceràmica, tèxtil, herbes medicinals, zona d’aliments i begudes i tallers infantils entre d’altres. Aquestes activitats tindran lloc el dissabte, de 18:00h a 21:30h.

A més, el diumenge a partir de les 12:00h, es durà a terme la segona edició de la trobada del Rei Jaume I amb En Blasc d’Alagó, que comptarà amb la col·laboració de la ‘Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló’, juntament amb els membres del seu ‘Capítol’, la Milícia Templària, l’Esquadra i els ‘Tambors i Bombos de Combat Desperta Ferro’.