Obert el termini de participació de la tretzena edició del Concurs Literari i Fotogràfic Carles Salvador

93

La Fundació Carles Salvador de Benassal ha convocat la tretzena edició del Concurs Literari i Fotogràfic Carles Salvador dirigit a xiquets, xiquetes i joves. D’aquesta forma, poden participar en qualsevol de les quatre modalitats existents (poesia, narrativa, assaig breu o article d’opinió i fotografia) els i les alumnes de Primària, ESO i Batxillerat amb edats compreses entre els 9 i els 18 anys. L’objectiu del concurs és oferir un complement a la formació acadèmica i fomentar la creativitat entre els més joves.

A l’hora de valorar i atorgar els premis hi ha tres categories: alumnat des de tercer fins a sisé de Primària; alumnat de l’ESO i alumnat de Batxillerat. Cal indicar que el jurat estarà integrat per tres membres del Patronat de la Fundació Carles Salvador, un mestre o mestra de primària i un professor o professora de secundària. Cada modalitat tindrà un premi per categoria d’edat i es podran concedir accèssits honorífics als treballs mereixedors. Cada treball guanyador serà premiat amb 50 euros, un diploma i un lot de diversos materials. Cal assenyalar que el veredicte del jurat es coneixerà al mes de juny.

L’alumnat que vulga participar ha de presentar els seus escrits en llengua catalana. En el cas de participar en la modalitat “fotografia”, la imatge ha d’estar relacionada amb la vida de Carles Salvador o la seua obra. El termini de presentació finalitza el 30 d’abril. Per a més informació sobre l’extensió dels escrits i la forma de presentació consultar el web de la Fundació Carles Salvador o les seues xarxes socials.

La Fundació Carles Salvador de Benassal s’encarrega de la difusió i conservació de l’obra del Mestre Carles Salvador, figura principal de les lletres valencianes i de la innovació pedagògica al segle XX; així com de l’organització  d’esdeveniments per a la promoció de la llengua dels valencians i valencianes. El Mestre Carles Salvador va nàixer a València, però després d’obtenir plaça a Benassal va formar la seua família a la localitat de l’Alt Maestrat.