Nuria Montes, consellera de Turisme: “Si hi ha alguna responsabilitat política en Marie Claire és del Botànic”

129
PUBLICITAT

La consellera acusa l’anterior Govern valencià de la “crisi i declive” de la fàbrica de Vilafranca

“Vull recordar a tothom que la crisi i declive de Marie Claire es va produir durant els huit anys del Botànic”. Així s’ha manifestat aquest matí, durant una visita a Borriana, la consellera de Turisme, Nuria Montes, referent al futur de la fàbrica de Vilafranca.

“Uns dies abans de la convocatòria de les eleccions municipals i autonòmiques del 2023 va entrar en preconcurs de creditors i el concurs es va declarar a penes tres dies després d’haver perdut les eleccions el Botànic, per tant, si hi ha alguna responsabilitat política sobre el que ha ocorregut a la fàbrica és del Botànic”, ha indicat Montes.

La consellera ha insistit que “400 treballadors van ser acomiadats durant l’època del Botànic, és responsabilitat del govern anterior” i ha dubtat de la viabilitat del projecte al qual l’Institut Valencià de Finances va prestar diners públics.

“Nosaltres ens la trobem en preconcurs de creditors on la Generalitat va invertir 24 milions d’euros, dels quals els 10 últims a penes nou mesos abans de presentar eixa situació de concurs”, ha apuntat. I sobre aquest tema ha afegit: “No sembla que els informes econòmics estigueren el ben fets, que haurien d’haver estat quan s’inverteixen 10 milions d’euros de tots els valencians i nou mesos després ha de tancar”, segons Montes.

Sobre noves ofertes que garantisquen la reobertura de la fàbrica, la consellera ha assegurat mancar d’informació, encara que ha afegit que “si la jutgessa ha adoptat l’ampliació del termini -al 30 d’abril- és perquè hi ha algun moviments ha d’haver-hi damunt de la taula”.