Noves ajudes de rehabilitació energètica a Morella

444
Oficina de vivenda de Morella
Oficina de vivenda de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • La millora de l’eficiència energètica, les instal·lacions tèrmiques i les instal·lacions d’il·luminació poden ser subvencionables fins al 100% del cost
  • Actualment, també estan disponibles les ajudes per a la redacció de l’informe d’avaluació de l’edifici i el pla Renhata per a millora de les condicions interiors

L’oficina de vivenda de Morella, dins de la xarxa Xaloc de la Generalitat Valenciana, tramita i informa sobre diferents ajudes relacionades amb l’habitatge. Així, les últimes ajudes publicades són les de Rehabilitació Energètica d’Edificis Existents per a municipis de menys de 5.000 habitants. Aquesta subvenció se centra en les actuacions de millora d’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica, les instal·lacions tèrmiques i les instal·lacions d’il·luminació i pot cobrir fins al 100% del cost. El termini per a sol·licitar-les està obert fins al 31 de desembre de 2023, o fins que s’esgoten els fons.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripolles, ha destacat “la importància de comptar amb l’oficina de vivenda a Morella per a informar sobre totes les ajudes que tenen a vore amb l’habitatge i les actuacions i millores que cobreixen”. L’edil ha explicat que “ara hi ha algunes ajudes al voltant de la millora energètica, de les condicions en interiors o sobre la redacció del l’informe d’avaluació de l’edifici, les quals es poden demanar i que, des de l’oficina de vivenda, facilitaran tota la informació necessària”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “també actualitzen la base de dades sobre les vivendes de lloguer a la ciutat i tot allò relacionat amb l’habitatge”.

L’oficina de vivenda de Morella està situada a l’edifici de l’ajuntament de Morella. Es pot sol·licitar la informació de manera presencial o a través del telèfon 670 09 04 83 o al correu electrònic oficinavivenda@morella.net. També es pot consultar tota la informació relativa a aquesta a través del portal web municipal a https://www.morella.net/oficina-de-vivenda-de-morella/. Cal recordar que aquesta oficina va actualitzar i millorar la informació sobre les vivendes disponibles per a lloguer a la ciutat amb Morella lloguer. Aquest servei és per a posar en contacte a persones que busquen vivenda i aquelles que en tenen per a llogar. Així, qualsevol dels perfils es pot dirigir a https://www.morella.net/morella-lloguer/ i omplir el formulari adient a les necessitats.

Ajudes d’habitatge vigents

Actualment hi ha diferents ajudes en matèria de millora d’habitatge a més del programa de rehabilitació energètica d’edificis en municipis de repte demogràfic amb menys de 5.000 habitants descrites anteriorment.

Així, també hi ha ajudes per a la redacció de l’informe d’avaluació de l’edifici (IEE.CV). Es tracta de la realització dels informes d’edificis de més de 50 anys amb una subvenció bàsica del 20% ampliable fins al 40% per al cas de Morella. El termini de sol·licitud està obert fins al 20 d’abril.

També està vigent el Pla Renhata per a la millora de les condicions interiors. Aquest planteja la reforma de cuines i banys i la millora d’accessibilitat interior amb un import d’entre el 5% i el 50% amb un màxim de 6.000 euros. El termini de sol·licitud està obert fins al 13 d’abril.

També hi ha diferents ajudes en relació a les energies renovables. Fins al 31 de desembre de 2023 es poden demanar les ajudes per a la realització d’instal·lacions d’autoconsum d’energia renovable. Tant les fotovoltaiques com les eòliques i inclou els sistemes d’emmagatzematge.

Ajudes a la realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques per a producció d’aigua calenta i climatització de la vivenda amb tecnologies com la solar tèrmica, biomassa, geotèrmica, hidrotèrmia o aerotèrmia. Termini obert fins al 31 de desembre del 2023.

Finalment, també es poden demanar ajudes a la incorporació de bateries en instal·lacions existents d’autoconsum fins a la mateixa data.