Nova reunió entre Marie Claire i sindicats

215
PUBLICITAT
  • Durant el matí d’avui s’ha planificat una reunió per garantir un pla de viabilitat que no acabe en ERO d’extinció

La direcció de Marie Claire i els sindicats UGT i CCOO es reuniran al llarg del matí d’avui per intentar trobar una solució al problema financer que arrosega la companyia vilafranquina. Aquesta setmana, fins al divendres 30 de juny, serà decisiva per encarar el futur de l’empresa: Marie Claire va anunciar que el divendres presentaria concurs d’acreedors i es procediria a liquidar tota activitat empresarial. És a dir, quasi 300 persones perdrien directament la feina i es posaria en alt risc l’economia de la comarca dels Ports i d’altres veïnes tant de Castelló com de Terol.

Dins de les negociacions s’obrin alternatives a la liquidació total com la de continuar l’activitat amb 89 persones i aplicar un ERE d’extinció per a 191 treballadors. Tot i això, la situació no ha estat gens bona des de fa temps, doncs 130 empleats estan afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Marie Claire ha informat que el seu principal objectiu ha estat i és buscar un inversor que puga fer front a les deutes i pròximes inversions que caldria fer a la companyia textil. Per això, els sindicats veuen com una operació factible baixar considerablement els costos empresarials en concepte de nòmines per a que inversors es puguen fer càrrec més fàcilment de la gestió de l’empresa. Les pròximes hores seran decisives per al futur de Marie Claire, Vilafranca i Els Ports.