Nova edició de la Novena a la Mare de Déu del Llosar

243

La Parròquia Santa Maria Magdalena de Vilafranca ha publicat a les xarxes socials que ja hi ha disponible una nova edició de la Novena a la Mare de Déu del Llosar.

L’última impressió va tindre lloc al 1981 i els seus exemplars es van esgotar ja fa uns quants anys.

Es tracta d’un llibret a color, amb paper de gran qualitat i un tamany de 11x17cm.

S’han revisat alguns textos ja que l’original datava de 1758 i que tenia un llenguatge barroc propi de l’època i una sensibilitat molt estranya a la de hui en dia.

Així, mossén Josep Miquel Frances Camus, prior de la Basilíca de Lledó de Castelló,ha col·laborat amb la correcció de l’Oració Preparatòria que es diu cada dia en començar la novena i amb el Pròleg.

Igualment s’han substituït les meditacions de cada jornada per textos de les Sagrades Escriptures seguits d’una lectura del Magisteri de l’Església més recent, des del Concili Vaticà II fins el Papa Francesc i a les lletanies del Rosari s’han afegit les proposades pel Sant Pare Francesc.

Acompanyen al text diverses fotografies a color tant de la imatge de la Mare de Déu del Llosar com de l’ermita. Les fotografies són de Salvador Prades Ten, actual rector de Vilafranca i de Jaime Vives Lorenz.

Des de la Parròquia, manifestesn que la intenció ha sigut la d’actualitzar el més possible esta obra a la sensibilitat actual donant vitalitat a esta ferramenta de devoció popular intentant, al mateix temps, no desvirtuar la voluntat del seu autor original, mossén Jaume Mateu.

El preu de venda serà de 5 euros, amb la qual cosa també serà una aportació al sosteniment econòmic de la Parròquia. De moment es pot trobar a la Sagristia i a la Casa Abadia.