Nou servei de classes de castellà per a persones d’Ucraïna a Morella

266
Vista general de Morella
PUBLICITAT

Morella és una de les ciutats d’acollida de famílies ucraïneses refugiades a causa de la guerra entre Rússia i Ucraïna. D’aquesta manera, ahir van començar les classes de castellà per a persones d’Ucraïna, les quals s’impartiran els dimecres a la Casa Ciurana des de les 16.00 hores fins a les 18.00 hores. El curs està organitzat pel Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat en col·laboració amb l’Ajuntament de Morella i la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “este curs de coneixement de l’idioma i acompanyament és important per a facilitar la comunicació de les famílies que han vingut a viure a la nostra ciutat”. L’edil ha explicat que “cal ajudar a les persones desplaçades a causa de la guerra” i ha aprofitat per a “agrair al CDR aquesta iniciativa amb les famílies ucraïneses que ara viuen a la comarca”. Finalment, ha comentat que “aquestes famílies també reben formació del Centre de Formació de Persones Adultes dels Ports”.

Cal recordar que, la ciutat de Morella ha mostrat la seua solidaritat amb les persones afectades per la guerra en nombroses ocasions. D’aquesta manera, des que va començar el conflicte fa més d’un any, morellanes i morellans s’han concentrat a les portes de l’ajuntament, primer de manera setmanal i ara de forma mensual.


Concert solidari amb Turquia i Síria

Morella Blues Band oferirà un concert solidari amb les persones afectades pel terratrèmol de Turquia i Síria. Aquest tindrà lloc el dissabte 18 de març a les 19.00 hores al Teatre Municipal. La donació serà de cinc euros destinats a les víctimes d’aquest desastre natural.
S’ha de recordar que, el passat mes de febrer, quan va ocórrer el terratrèmol, el Consell Municipal de la Solidaritat va aportar 1.000 euros del fons d’emergències per ajudar a les víctimes. Així, aquestos es van traslladar a l’ONG Fons Valencià per la Solidaritat.