Ferramentes construcció

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que en 2018 es reeditarà la convocatòria del Pla Renhata de Reforma d’Interior dels Habitatges, després del “gran èxit del primer any” i ha mostrat la voluntat de la Generalitat “d’augmentar el pressupost per a poder beneficiar a més gent”. Cal recordar que el Govern valencià va impulsar per primera vegada enguany el pla amb una partida de 3 milions d’euros per a la reforma interior de banys, cuines i accessibilitat.

Així s’ha pronunciat la consellera després de la trobada que ha mantingut, juntament amb la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics, Ascer, encapçalada pel seu president, Isidro Zarzoso.

Salvador ha destacat que els objectius del pla “s’han complit i han superat fins i tot les expectatives inicials, la qual cosa demostra que aquest pla era necessari”. De fet, ha recordat que “s’han pogut beneficiar 863 famílies que han pogut reformar el bany, la cuina o adaptar els seus habitatges a les condicions necessàries d’accessibilitat” i, per això, el pròxim any “volem augmentar el pressupost per poder arribar fins i tot a més gent”.

A més, la consellera ha explicat que “no només s’han beneficiat les famílies que han pogut millorar l’habitabilitat dels seus habitatges sinó també s’ha aconseguit revitalitzar l’economia i reactivar el sector de la construcció tan afectat per la crisi, així com tots els seus subsectors”.

“Hem apostat per aquest pla que era una de les reivindicacions històriques del sector i ha sigut tot un èxit; el pròxim any seguirem aquest camí amb més partida econòmica i amb millores que s’introduiran per eliminar les possibles incidències que s’han detectat en aquesta primera convocatòria”, ha apuntat.

D’aquesta manera, ha explicat que, entre les mesures que s’estan plantejant, està la d’ampliar l’ajuda bàsica de 300/500 euros per a “poder compensar també el cost del tècnic col·laborador necessari per a demanar les ajudes” i, d’altra banda, s’estudiaran mecanismes per a permetre que aquells que s’han quedat fora en aquesta convocatòria per falta de pressupost puguen optar també en la pròxima de 2018.

Condicions del Pla Renhata

El Pla Renhata contempla ajudes dirigides als propietaris, usufructuaris o arrendataris d’habitatges de la Comunitat construïts abans de 1996, a excepció de les actuacions d’adaptació per a persones amb diversitat funcional, per a millorar la seua habitabilitat. Les subvencions són del 35% del pressupost protegible fins a un màxim de 4.200 euros.