Nomdedéu: “Les dades de l’atur revelen que alguns sectors econòmics han començat a reactivar-se

742
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El responsable d’Ocupació destaca que Labora ja ha fet efectius 14 milions per a personal treballador autònom

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha manifestat que les dades d’atur del mes de maig “revelen que alguns sectors econòmics han començat a reactivar-se”.

Nomdedéu s’ha pronunciat així després de conéixer les dades d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que revelen que l’atur en la Comunitat Valenciana va créixer al maig en 575 persones, un 0,13 % enfront del 9,49 % d’abril. El responsable d’Ocupació ha valorat el fet que es tracta d’un increment “sensiblement menor que a la mitjana de l’Estat” (+0.13 % vs. +0.69 %).

“Aquestes dades -ha assenyalat- a pesar que continuen agreujant lleugerament el dramàtic impacte de la COVID-19, semblen mostrar l’arribada a un cert sostre de destrucció d’ocupació”. En aquest sentit, ha assenyalat que és significatiu que alguns sectors, com la construcció o la indústria, han començat a reactivar-se i han reduït l’atur”. (Indústria -0.98 % i construcció -6.68 %).

Pal·liar els efectes

D’altra banda, Enric Nomdedéu ha posat l’accent que des de Labora i des de la Conselleria d’Economia Sostenible “es continua fent un esforç sense precedents per a pal·liar l’efecte de l’emergència sanitària i atendre les necessitats dels treballadors i treballadores”.

Així, el director general de Labora ha informat que ja s’han pagat 14 milions d’euros de les ajudes per a persones autònomes per a compensar el cessament d’activitat o la disminució de la xifra de negoci.

Finalment, Enric Nomdedéu ha assenyalat que des del Consell s’espera que aquest pròxim mes, amb la represa progressiva de totes les activitats econòmiques, “l’ocupació perduda es vaja recuperant, i que al mateix temps, siguem capaços d’avançar cap a un model econòmic més verd, social i resilient enfront de les crisis”