Nomdedéu critica que els hostalers d’Els Ports anuncien les ofertes de treball “amb cel·lo”

920
Imatge ofertes laborals actives a Els Ports. Font: Enric Nomdedéu
PUBLICITAT

El secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora Enric Nomdedéu ha criticat a través d’una publicació en xarxes socials els empresaris d’hostaleria de la comarca d’Els Ports per no servir-se del servei públic d’ocupació a l’hora de cercar personal. Nomdedéu afirma que hi ha 5.200 persones inscrites com a demandants d’ocupació en el sector a Castelló. Segons indica, actualment no hi ha cap oferta activa d’hostaleria. Per això assegura que publicar les ofertes a la porta de l’establiment és lícit, però la informació no arriba més enllà de les fronteres de la localitat. Per això, acaba afermant que Labora no dona garanties, però si no es busca on pertoca, des del servei públic d’ocupació no se’ls pot ajudar.

Paral·lelament, aquesta mateixa setmana l’alcalde de Morella Rhamsés Ripollés s’ha felicitat de la bona salut que va guanyant el CDT de la Fàbrica Giner de la capital d’Els Ports. Segons explica “l’alumnat ha ofert el dinar a tots els tècnics i responsables dels CDTs de tota la Comunitat”. Ripollés considera el CDT una eina essencial per “afavorir l’ocupació i l’arribada de gent”.

El primer edil de Morella i el president d’Asetmico (Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca) Javi Tena, han aprofitat l’ocasió per parlar amb el secretari autonòmic de turisme Francesc Colomer i reunir-se amb Labora per implementar propostes i noves iniciatives front a la mancança de mà d’obra en el sector.