“No necessitem més obres. Necessitem fòssils a museus”

243
Palau de Sants Joans a Cinctorres

-Comunicat del Parc Cultural Dinomania-

Plou sobre mullat. Un cop més, en campanya electoral, i després de l’anunci d’importants troballes de dinosaures a la comarca dels Ports tant la Diputació Provincial, a través del diputat Andrés Martínez, ha manifestat el seu suport per al projecte de dinosaures a nivell turístic. Llàstima que aquest anunci no es vegi recolzat per fets i segurament quedi en “promesa electoral que s’emporta el vent”. La importància en quantitat i qualitat de jaciments i fòssils de dinosaures de Castelló no necessiten més promeses o pomposes presentacions que mai arriben a materialitzar-se. Si aquest suport de la Diputació és en ferm, hi haurà una partida pressupostària per al 2016 ?. Quina quantitat, al fet que es dedicarà ?. Com diem, un nou brindis a l’aire i passades les eleccions els dinosaures cauran en l’oblit fins que una nova troballa ens recordi que seguim peridendo el temps i les oportunitats. Cal recordar que fa gairebé un any que van finalitzar les obres del Palau dels Santsjoans de Cinctorres i aquest segueix sense ser equipat. Des del Parc Cultural, li recorden a la Diputació que dins el projecte aprovat s’havia de dotar un espai per al treball amb escolars, i referent a això “portem esperant més de sis mesos 5 taules per a l’aula didàctica que encara no han arribat i passades Nadal comencen les visites “.

Pel que fa a l’anunci de Colomer de “posar en marxa el Centre de Desenvolupament Turístic a Morella, a l’edifici de la Fàbrica Giner”, des Dinomania volem recordar que ja no necessitem més obres en més edificis, el que es necessita és excavar els nous jaciments, estudiar els materials i preparar-los per posar-los en les vitrines i que així els turistes puguin venir a la comarca. Els edificis buits no fomenten el turisme, i com en el cas de Cinctorres tenir els fòssils de quatre campanyes d’excavació (prop de 500 exemplars) en els magatzems de l’IVACOR sense restaurar, tampoc afavoreix el turisme.

Des del Parc Cultural Dinoamania, destaquen que “en el món dels dinosaures Castelló s’ha convertit en l’eterna promesa. En aquest jugador que apunta maneres però que no acaba de despuntar”. Ja és hora que alguna administració prengui el “toro per les banyes”.