Naturalesa, gastronomia, jocs tradicionals, teatre i documentals en les XVI jornades de la gent gran de Vilafranca

739
PUBLICITAT

Entre el 19 i el 25 de setembre tornen a Vilafranca les XVI jornades de la gent gran de Vilafranca. Jocs tradicionals, cartes, teatre, naturalesa, gastronomia, excursions i documentals formen part d’una completa oferta que presenta, cada dia, una activitat diferent.

El dilluns dia 19 arribarà la primera proposta amb un recorregut pel bosc de Palomita, amb el taller d’ocupació ‘Deixa’t Guiar i Viu la Muntanya a Els Ports’.

Els jocs tradicionals i un taller intergeneracional centraran les activitats el dimarts dia 19, amb la col·laboració del taller d’ocupació ‘Deixa’t Guiar i Viu la Muntanya a Els Ports’ en una taula redona sobre jocs tradicionals a la Casa Social. A la vesprada al carrer Trinquet xiquets i majors compartiran un taller on es posaran en comú els coneixements dels més veterans amb les noves generacions. 

Les varietats de plantes en perill d’extinció seran l’eix d’una xarrada que Conecta Natura oferirà sobre ‘Els tresors de la nostra terra’. Una activitat que inclourà una degustació. Serà a la Casa Social el dimecres dia 21. 

En les jornades no faltarà el tradicional concurs de guinyot en el bar dels jubilats. Arribarà el dijous dia 22. L’endemà tots els interessats es desplaçaran fins a la Tinença de Benifassà on coneixeran la història dels maquis en aquest territori. El dia 24 arribarà amb teatre, a càrrec de la companyia Unaovarias que representarà ‘Iaia tu tens sexe?’. Finalment el diumenge dia 25 es projectaran documentals sobre oficis perduts realitzats per Eugenio Monesma.