Naix Sepricas, la nova plataforma en defensa del sector primari de Castelló

110
PUBLICITAT

A falta de constituir la junta, l’agrupació es desmarca de sindicats i representants polítics en les primeres accions

Fernando Celades, d’Els Ibarsos, és un dels impulsors de la plataforma Sepricas, la nova agrupació en defensa del sector primari de Castelló nascuda del descontent d’agricultors i ramaders de l’interior de Castelló. A falta de constituir la junta rectora, l’entitat naix per a desmarcar-se de sindicats i representants polítics de qualsevol formació i amb aquest esperit participarà el proper dissabte en la concentració convocada a València.

Celades recorda que la constitució de Sepricas a l’interior de la província dificulta l’adhesió de delegats del sector pesquer, però els convida a unir-se a una agrupació que vol abarcar el conjunt de la ramaderia i l’agricultura de Castelló. És fruit del malestar arrossegat durant anys per l’abandonament del camp des de les institucions i els sindicats, però les manifestacions del passat mes de febrer han acabat de precipitar la creació de Sepricas.

“Portem molts anys sentint-nos sense representació i esperem que aquesta entitat tinga èxit i una interlocució directa amb instàncies autonòmiques i nacionals”, sosté Celades. De fet, la seua participació dissabte a la concentració convocada a València, amb representants d’Europa, vol evidenciar l’afecció dels problemes del sector primari més enllà dels límits provincials.