Naix la Taula de Suport a Refugiats a Castelló

541
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló al costat de Creu Roja Espanyola de Castelló han posat en marxa la Taula de Suport a Refugiats a Castelló, una plataforma que neix amb la voluntat de col·laborar activament en l’acollida i en la integració a mig i llarg termini dels refugiats a els municipis de menys de 10.000 habitants que hagen formulat la seua voluntat de constituir-se en ciutats o municipis refugi. El president provincial, Javier Moliner, ha formalitzat amb la vicepresidenta del Comitè Provincial de la Creu Roja a Castelló, Gracia Rovira, i el coordinador provincial, Rubén Peris, la creació d’aquesta taula oberta a la participació i implicació de més institucions, entitats i ONG de la província.

El president Moliner ha explicat que “canalitzem la solidaritat per ajudar aquestes famílies, una oportunitat també de consolidar població a l’interior. L’objectiu d’aquesta taula de treball respon a la nostra voluntat d’agilitzar l’arribada de persones refugiades als municipis menuts de la província de Castelló que ja han expressat la seva voluntat de ser municipis refugi. Volem facilitar, tant a les persones que arribaran, com als municipis que les acolliran, tot el procés d’acollida i d’adaptació perquè la consolidació d’aquesta població en els nostres municipis sigue una oportunitat, tant per als refugiats com per als pobles refugi ” .

A través del conveni de col·laboració signat amb Creu Roja, la Diputació es compromet a habilitar els crèdits pressupostaris necessaris per al finançament, total o parcial, de les iniciatives que, articulades per Creu Roja, es destinen a persones refugiades a la recerca d’asil i que es duguen a terme en els municipis petits de la província de Castelló.

Per la seua banda, Creu Roja Espanyola de Castelló assumeix dur a terme l’articulació de totes les mesures necessàries en l’atenció a la població refugiada: assistència bàsica, acollida temporal, serveis sanitaris, serveis d’atenció psicològica, prestacions assistencials, prestacions educatiu-culturals, habitatge, ocupació, atenció a menors i integració de persones que gaudeixen de protecció internacional en situació de vulnerabilitat.

Moliner ha posat èmfasi que “la disposició dels castellonencs a ajudar ha de ser un orgull per al territori constatant una vegada més la sensibilitat a l’hora de protegir els més febles. Alhora, l’acollida ha de contribuir al desenvolupament dels municipis amb menys població, reforçant les escoles en risc de desaparició i el teixit laboral de les poblacions que ho demanen “.

Cal tenir en compte que es fa referència als refugiats com a aquelles persones que, a la recerca d’asil, i per decisió expressa de la Comissió Europea i en coordinació assumida pel Govern d’Espanya i la Generalitat siguen determinades.